Plåtparken öppnar i Marievik i sommar

Plåtparken har på senare år blivit en given sommaroas i Skanstull, men den här gången staplas containrarna upp på ett nytt ställe – vid vattnet i Marievik. Det relativt okända området planeras bli en ny mittpunkt i Söderort.

Den populära boxparken, som är uppbyggd med containrar, har gjort sig känd för sitt somriga häng med streetfood, drinkar, musik och skön stämning. På senare tid har man dock inte varit säker på huruvida Plåtparken skulle återuppstå i Skanstull, eller i Kista där den också haft en filial, men nu står det alltså klart att Plåtparken öppnar i Marievik, på andra sidan vattnet från Hornstull.

– Läget vid vattnet är oslagbart, Marievik har potential att bli Stockholms bästa sommarhäng, säger Peter Schröder, en av initiativtagarna som även är en del av Bleck och tidigare musikfestivalerna Gagnef och Bleck Forest, i ett pressmeddelande.

Flera nyheter och överraskningar utlovas. Bland annat blir det bastubad och matmarknad, och man kommer även att kunna följa fotbolls-EM och OS på storbildsskärm. Dessutom planeras det för konst- och musikevenemang. En annan nyhet är blomodlingar för självplock.

Plåtparken planeras öppna i Marievik i början av juni och kommer att ha öppet varje dag från klockan 11 fram till sent.