Tema WE ARE på årets Formex

Den 27–29 augusti är det åter dags för Formex, en av Nordens primära mötesplatser för inredningsdesign, att för 116:e gången samla hela branschen för tre dagar fyllda av inspiration. I augusti är temat WE ARE, vilket innebär ett särskilt fokus på kreativitet, framåttänkande och innovativa samarbeten.

Sedan 1960 har Formex samlat såväl nationella som internationella aktörer inom inredningsbranschen för att genom utställningar, workshops och föredrag bjuda på kunskap, trendspaningar och inspiration. Augustis event, som anordnas på Stockholmsmässan, kommer dessutom att innefatta en entrétorgsutställning i form av en magisk sagovärld med nordisk touch, som skapats tillsammans med kreatören och floristen Anna Starrén. Entréutställningen går under namnet “The shop in the Forest – A Nordic Fairytale” och är utformad som en butik som skapar nya dimensioner för mässans besökare.

– Jag vill skapa en parentes där vi kan låta oss distraheras en stund av magin som är hantverket, skaparglädjen och kreativiteten. Tänk en maxad lanthandel deluxe – en sagovärld med en fot i framtiden. En naturlig paus som öppnar dörren till något vi aldrig tidigare har sett, säger Anna Starrén och fortsätter:

– Vi kommer att bjuda in besökarna till en sprakande höst- och vintervärld av nordisk elegans och mystik. Direkt från sensommarvärmen möts besökarna av en magisk miljö med nordiskt hantverk, workshops, sagolika butiksmiljöer och mycket mer, där hållbarhet och hantverk möter maximalism och verklighetsflykt. Vi vill helt enkelt erbjuda en plats som inspirerar till både hoppsasteg och skaparglädje.