Men, stackars lilla blogg. Ska du få lida för att jag har ett uppochnedliv som inte är direkt synkbart med..tja, någonting?

Jag behövde helt enkelt en paus. Jag har bloggat sen jag var 17-18 tror jag och i år fyller jag 25. Den här bloggen har blivit vuxen med mig, den har gett mig möjligheter bortom min vildaste fantasi och den har varit min alldeles egna sfär av saker jag tycker om. Men någonstans tog måsten över och ångesten av att inte hinna med ersatte lyckan av att ha en plats som var som ett pyttelitet eget magasin. Jag döpte bloggen till aenigma då på gymnasiet för att det var min lilla hemlighet. Bloggar var nytt och jag gjorde det enbart för mig själv. Sen blev det stort och fint och fantastiskt (och ibland jobbigt men ändå värt det på något sätt) och mycket vatten har runnit under broarna. Och idag jobbar jag för tillfället heltid på tidning samtidigt som jag gör massor av illustrationsjobb och är stylist. Det är saker jag är så otroligt lycklig över. Men jag måste ärligt talat säga att det också gör mig otroligt trött ibland.

Det behövdes en paus.


Och den här bloggen behöver en omstart. Den ska inte vara en modeblogg. Den ska inte vara någonting specifikt alls tror jag. Den ska vara någonting som den var från början. Saker jag gillar, tycker om och blir löjligt förtjust i. Och därmed antagligen både mode och inredning, saker jag ser när jag jobbar, konst och design, resor och pyssel.


Så jag presenterar mig: Hej, jag heter Kajsa och är snart 25 år gammal och det gör mig skräckslagen för jag var ju nyss 19 och livrädd för livet samtidigt som jag ville sluka det helt. Inte rädd för att jag känner att jag inte levt, tvärtom!, utan för attjag har en inneboende duktig flicka som  dejtar en snubbe som heter Jante och dessa gärna påminner mig om att jag minst borde vara miljonär, ha åstadkommit sju miljoner grejer till och uppfunnit ett cancervaccin OCKSÅ. Jag älskar mode men dör inte för det eftersom jag anser att man inte kan ta någonting ytligt på för stort allvar. Kläder är så fruktansvärt roligt eftersom det är en kreativ förlängning av ens personlighet. 

Jag är uppenbarligen ganska eklektisk eftersom min garderob ser ut som en bohem korsats med en vimsig konstnär och strösslats med lite zigenarfölje. 

När jag är ledig så går jag helst på loppis, tecknar/pysslar/kreerar, åker skidor eller helt enkelt reser jävligt långt bort. Jag är nog egentligen helt OK lycklig så länge jag får vara kreativ.

Jag har absolut inget tålamod, är vansinnigt förälskad i min fästman Mikael, är sjukligt morgontrött, tycker mat är ett nödvändigt ont oftast, är väldigt förtjust att träna men hinner inte så mycket som jag vill och drömmer om att ha ett hus i Skåne och dela min tid mellan det och Stockholm. 

Skriv en kommentar

Jag förstår dig precis. Jag fyller också 25 i år och det gör mig också så himla rädd. I juni blir jag dessutom färdig med utbildningen. Sommaren har jag redan planerad men efter augusti har jag inte en aning om var jag hamnar eller vad som händer. 25, är det inte då det är dags att bli vuxen? Trots att man fortfarande känner sig som man gick på gymnasiet?

Det är nog tur att det inte finns spegel-videos som fångar ens reaktion när man läser blogginlägg som det här. Kajsa du är så fin och det är skrämmande hur man ibland finner människor som verkar stjäla ens inre tankar utan att man ens har träffats! "Vuxen"-Kajsa är minst lika, om inte mer, fascinerande som "vilsna tonårs"-Kajsa. Kanske för att man själv vuxit upp i samma veva :) Fast det ä... Visa hela »

Åh, ibland behövs den ju, den där omstarten. Bara att köra då ju.

Välkommen tillbaka. Jag ser fram emot vad helst du skriver om. Och tycker det är helt okej att uppdateringarna är färre. Det ska inte vara tvångsmässigt, det ska vara roligt.

ah, kul jag hade precis börjat följa dig och så försvann du, gillar det du gör och gillar att du kan vara ytlig och inte på samma gång.

Kommentera