<h1> <</h1>

Aenigmas artiklar

Cafés eminenta, jag trycker alltid pannan saligt mot bordet när folk inom modebranschen visar sig ha humor och kan tillåta sig att ta både sig själv och mode på annat än dödligt allvar, Johan Hurtig recenserade häromdagen kläderna som vår svenska OS-trupp ska bära i sommar. Först var det jättekul och jag fnissade supermycket i soffan. Sen blev jag irriterad. Vad är det för fel på oss egentligen? Med SÅ många bra designers i Sverige, med SÅ mycket internationell press om det svenska modeundret och SÅ stor möjlighet att göra en cool och grym grej, inte minst marknadsföringsmässigt, för våra atleter så bestämmer någon (vem?!) att näppeligen, här kör vi på pappas garderob anno 1997!


Såhär skrev jag på Facebook häromkvällen om det hela:

"Det här är ju som sagt väldigt väldigt roligt. Johan Hurtigs recension (slakt) av svenska OS-kollektionen inför London i sommar. Det som är mindre roligt och mest bara väldigt märkligt är ju hur vi istället för att anlita en av våra många duktiga svenska designers att göra något BRA och INTRESSANT, låter ett kinesiskt (?) företag knyppla ihop något jobbigt daterat skit som på inga sätt kommer göra de olympiska spelen lättare att bemästra. (för med så fula kläder kan det inte vara lätt att vinna vare sig guld eller silver. De andra länderna kommer peka och skratta "Look at Sweden! Tihihihi" och så blir våra atleter högstadieosäkra, skrapar med foten i marken och glömmer helt bort att hoppa högt över pinnar och springa fort.)"


Kommer vi slå några rekord i det här?


;


Hittade några jobb jag varit med och gjort, som nu är ute!


Här är ett par jobb jag assisterade åt inredningsstylisten Camilla Krishnaswamy, innan jul, för H&M Home.

Stryka, vika, puffa kuddar, ställa fram grejer, ta bort grejer, putsa, flytta.

Och ett annat jobb vi gjorde för NK stil.

Måla lådor, plantera blommor, kånka krukor, hänga upp grejer.

;

Jag råkar vara född med ganska bra hårkvalitét. Det är inte tjockt och det är inte väldigt tåligt. Men eftersom jag extremt sällan använder produkter som sliter, plattångar eller lockar mitt hår eller gör annat med det som skadar så är det bortsett från lite kluvna toppar friskt och starkt.

Som ett plus i kanten på det verkar jag även vara bland få förunnade som har ett skandinaviskt hår som kan tänka sig att bli riktigt riktigt långt.

Eller inbillar jag mig eller är det så att vi med ljusa, ganska typiskt nordiska håret sällan kan få det att växa långt?


Jag får i alla fall ofta frågan om hur man får håret att bli så långt som mitt och jag har egentligen inga andra tips än de jag skrev ovan. Var rädd om det helt enkelt. Använd så lite verktyg i håret som möjligt, borsta igenom det varsamt varje dag och och läs igenom innehållsförteckningen på produkterna. Jag är definitivt inget proffs men jag vill så långt som möjligt ha naturliga ingredienser och slippa onödiga kemikalier.

Signe har ofta bra inlägg med tips och trix på bra hårvård som jag brukar läsa!


Annars sover jag med en fläta, försöker undvika att somna med blött hår, toppar det ganska ofta och låter det inte bli supertovigt så jag måste slita med borsten i det.

;

Något utav det finaste jag vet är ett riktigt genuint leende. Det behöver inte vara något Hollywoodsmajl med perfekta sockerbitständer utan tvärtom, ett brett leende med en söt glugg eller hullerombullertänder med vassa hörntänder är ungefär det charmigaste som finns.

 

Mängderna te jag dricker gör dock att mina huggtänder och ganska minimala resterande tänder inte är missfärgade men inte riktigt så vita som det vore fint att ha. Jag har provat att bleka tänderna hemma en gång med ett kit jag köpte i USA. Det ilade i ungefär tre dagar efteråt och mitt tandkött gjorde brutalt ont.

Så när jag fick ett erbjudande från BeconfiDent tänkte jag efter både en och två gånger. För det första så skulle jag aldrig lägga upp någonting här som jag inte var 100 % säker på att jag gillar och för det andra, minnet av ilningarna i tänderna sen sist är lite för tydliga.

Men nyfikenheten tog överhand och i fredags fick jag ett paket i brevlådan.

Nu har jag testat två gånger, jag har den svagaste gelen vilket gör att man provar sig fram till sitt resultat, och det har inte ilat en gång men jag har däremot klart vitare tänder!

Lätt som en plätt, inget läskigt glycerin och snabbt resultat.

 

Jag skulle aldrig blogga om något jag inte gillar så ni har mitt ord på att det är tummen upp från mitt håll. Och om ni vill så kan jag fixa så ni får 10 % rabatt vid beställning. Vad sägs?

 

Update: Med koden "Kajsa" får ni 10 % rabatt vid onlineköp på hemsidan, klicka er in via länken ovan. Rabatten gäller i en vecka från och med idag!

;

Såhär är det. Jag kan ta att folk inte tycker om mig. Alla älskar inte alla och så gör även inte jag. Jag har för tillfället helt slutat att titta på Stylisterna då det gör mig mest trött och inte alls glad. Att jag har fått rollen som den tjuriga, taskiga tjejen är ingenting jag gillar. Men det är väl inte problemet i sig. Problemet är att jag får så jävla mycket skit från folk i anonyma kommentarer. Jag har hittills inte besvarar dem mer än då och då eftersom det helt ärligt inte är någon mening att diskutera med människor som bara är ute efter att spy galla. (anonymt, så klart)


Ni som bemödar er med att komma hit och kräkas jävligt taskiga kommentarer; inser ni inte att det är ett realityprogram ni ser? Att det är skapat för att väcka känslor? Att vi som personer i programmet vinklas till karaktärer?

Ni kallar mig för en ond/dålig/ful/taskig/värdelös människa som uttrycker mina åsikter om Victoria. Det ni inte förstår är att ni får se några procent av allt material som spelas in. Att mina kommentarer om Victoria är de enda som syns är jäkligt trist för mig. Det får ju absolut mig att framstå som taskig. Vilket jag inte anser mig vara.

Jag var mig själv genom hela programmet och jag är en ärlig människa. Men det är skillnad på att vara ärlig och snacka skit. Jag och Victoria är två väldigt olika människor. Som natt och dag. Jag hymlade aldrig med att jag tyckte att Victoria ibland gav upp alldeles för lätt, kunde ha en lam attityd och var dryg. Tyvärr är det, det enda som kommer med när jag talar om henne i avsnitt efter avsnitt. Att jag i övrigt tycker att Vickan är en skön tjej som man kan prata om det mesta med. Att hon är en tjej med väldigt sunda och bra värderingar och bloggar för att peppa andra tjejer istället för att trycka ned. DET kommer aldrig med.

Ni känner ingen av oss. Ni vet inte vad Victoria sa och gjorde i programmet mer än vad de visar i avsnitten och så även om mig.

Jag och Victoria har ingenting otalt. Jag hatar inte henne. Jag tycker inte att hon är en dålig människa. Vi är bara otroligt olika och i känslofyllda stunder uttryckte jag precis vad jag kände där och då. För att jag är sådan som person.


Innan ni postar nästa kommentar som kallar mig alla elaka ord i världen; kom ihåg att det är ett realityprogram ni ser. Ni känner inte mig och ni känner inte Victoria. Och om ni kallar mig elak som uttrycker mina åsikter i programmet; vad fan är ni då som säger så jävla vidriga saker till mig grundade på någonting ni tolkat från ett par sekunder i ett program?

Tänk efter. För om jag och Victoria inte är osams. Varför ska ni då be mig dra åt helvete om hon inte gör det?


Och såhär skriver nu Victoria själv om det. Om det inte får er att inse hur ni borde bete er så vet jag inte vad som gör det.

;
;