Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Här är ett tips på en grym frukostsmoothie som jag brukar göra. För dig som inte brukar göra smoothies eller är mer van vid jordgubbar och mer klassiska smaker så kanske några av ingredienserna låter lite udda. Men tro mig - den är sagolikt god och tack vare den fiberrika avocadon så är den väldigt mättande. Smakmässigt så är det mycket överton av mynta, äpple, citron med lite sting av ingefäran. Och som ni vet - grönt är skönt, även för insidan, innehåller massor av nyttigheter såsom järn och antioxidanter!

Grön Smoothie
(cirka 2 stora glas)

4-5 dl färskpressad äppeljuice (inte koncentratvarianten)
1 stor näve bladspenat
1 avocado
1 citron /(saften av)
10 stora blad färsk mynta
cirka en halv tesked färskriven ingefära
3-4 isbitar

Mixa alla ingredienser noggrant i en blender och servera omgående!

Hoppas ni vill testa och att ni ska gilla den lika mycket som vi gör!

Kram M

Här kommer det recept jag utlovade på Instagram igår!

Att jag är mån om vad jag stoppar i mig vet ni säkert sedan tidigare. Tråkigt nog är det nästan bara när du lagar maten själv från grunden som du vet exakt vad du får i dig, förutsatt att du inte använder halvfabrikat såklart. Det finns så oerhört mycket dolt i mycket av de livsmedel som säljs idag, framförallt mycket dolt vitt raffinerat socker. EN ny favorit för min del är rawfoodbollar. Tar det ofta som alternativ till kakor och bullar när jag tar en fika på stan men har aldrig tänkt på att göra dem själv. Finns såklart mängder av variationer och recept men det här är min favvo just nu!

Rawfoodbollar med hallon och vanilj
(Cirka 12 bollar)

1 dl naturella cashewnötter
1 dl riven kokos
1 tsk flytande honung
0,5-1 dl djupfrysta hallon
1/2 tsk vaniljpulver (alltså inte vaniljsocker)
2 tsk frystorkade hallon

Mixa ihop samtliga ingredienser utom 1 tsk frystorkade hallon; forma till bollar och dekorera med den sista teskeden frystorkade hallon. Ställ kallt innan servering!

Tänk på att hallonen ska vara djupfrysta för bästa konsistens, tinar du upp dem innan blir bollarna lite lösa. Justera konsistensen med mer eller mindre kokos/nötter för perfekt resultat.

Enkelt - eller hur? Kan ju varieras i oändlighet med olika bär och kryddningar, varför inte blåbär och citron t ex?

Kram M

Det här receptet måste ni bara testa!

Häromkvällen kände jag för att slänga ihop något riktigt snabbt till middag. Vi hade haft hantverkare och städfirma hemma hela dagen så det var inte en lugn stund från tidig morgon till sen eftermiddag. Receptet är väldigt enkelt med få ingredienser och kort tillagningstid!

Räkor med citron och sparris
(3-4 portioner)

1 påse skalade MSC-märkta Vannemairäkor (500 g)
1-2 knippen med färsk grön sparris
1 msk färskriven ingefära
1 msk finhackad vitlök
1/2 citron (saften av)
1 msk Tamarisoja
Salt och Chiliflakes
Olivolja

Fräs räkorna i ca 2 msk olivolja, krydda med chiliflakes och salt. Ta ur räkorna och häll på ytterligare 2 msk olivolja i pannan och fräs sparrisen tillsammans med ingefära, vitlök och lite salt. Lägg tillbaka räkorna i pannan, pressa över citronsaft och häll på sojan och blanda runt - servera!

Vill du göra rätten lite matigare kan du förslagsvis koka lite broccoli vid sidan om och ha till.

Kram M

God fortsättning på midsommarhelgen! Vi har haft riktigt sköna lediga dagar och igår blev det mat i mängder, så som sig bör på midsommar! Till kvällens grillning (vi grillade Oxfilé i bit) gjorde jag en variant på Caprese. Ingredienserna är få och enkla men kombinationen blev sagolikt god. Det här måste ni testa!

Caprese med grillad persika!

4 persikor (dela på hälften och ta ur kärnan)
1 påse Ruccola
1 bit Buffelmozzarella eller Burrata
Balsamicokräm
Flingsalt
Olivolja

Pensla persikorna med olivolja och grilla så att de får lite färg. Lägg upp en Ruccolabädd på ett fat och ringla lite Balsamicokräm över. Varva sedan persikor med buffelmozzarela. Strö över lite fingsalt och servera!

Kram M

Bara en vecka kvar till midsommar nu! Har ni gjort upp planer? För vår del är det första midsommaren vi kan fira i vårt nya hus så vi blir hemma tillsammans med goda vänner. Lär bli klassisk silllunch, goda drinkar och sen grillat på kvällen. Om vädret tillåter blir det även bad i poolen och kubbspel. Något jag absolut inte kan vara utan på midsommar så är det gubbröra, Västerbottenost och färskpotatis. Vad är era absoluta måsten?

För er som inte har något bra recept på gubbröra så tänker jag passa på att slå ett slag för mitt egna recept som är superenkelt och gott! Har lagt ut det någon gång tidigare men gör det igen!

Gubbröra

1 burk Matjessill (200g varav 125 g sill) rensad i bitar (häll av spadet).

3-4 hårdkokta ägg

1 dl Majonnäs

1 dl Gräddfil

2 msk Tomatpuré

1 liten Purjolök.

Klipp sillen i bitar, finhacka purjolök och ägg - blanda sedan alla ingredienser i en skål! 

Svårare än så behöver det inte vara och som ni ser så är min variant utan potatis så passar alldeles ypperligt för dig som undviker kolhydrater!

Kram M

 

Visar 1-5 av 692