Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Under våra fem dagar i London har vi bott på The Bloomsbury Hotel på Great Russel Street. Läget är oslagbart och hotellet superfint - vi har bott här förut och kommer gärna tillbaka igen!

Eftersom vädret varit halvkasst, regnigt och småkallt (utom några få solglimtar) så har vi inte ägnat oss åt så värst mycket sightseeing utomhus. Sen har vi ju varit i London så många gånger att "turistandet" blir lite trist och repetetivt. Vi har istället bara tagit dagen som den kommer, ätit på trevliga restauranger, druckit (och ätit) afternoon tea och bara njutit i största allmänhet. Några av restaurangfavoriterna denna resa har varit Hakkasan och Quaglinos' (favoriter sedan tidigare) och Sophies Steakhouse i Covent Garden samt Muriels' på Old Compton Street. Goda drinkar hittar du på t ex W Hotel invid Leicster Square.

Utöver god mat har vi även strosat runt i affärer, besökt Towern of London och Covent Garden. Allt i maklig takt - ingen stress whatsoever, skönt! När jag var yngre vet jag att jag kunde stressa runt som en galning när jag var ute och reste - ville hinna med så mycket som möjligt. Nu när jag är äldre vet jag bättre; det som inte hinns med denna gång får man ta nästa gång...

 

Det var allt från London för denna gång. Nu är vi hemma i Sverige igen och jag vet inte om vädret var så mycket roligare här - istället för regn så visar termometern på minus nio grader - brrrr!

Kram M

I söndags kväll var jag och Magnus och åt middag på Toso i Göteborg tillsammans med Johanna och Janne. Har varit där en gång tidigare och det var precis lika bra denna gång!

 

Vi valde massor med olika smårätter för att få uppleva så många olika smaksensationer som möjligt. Magnus ääälskar deras råbiff (som är så långt ifrån en vanlig klassisk råbiff du kan komma) medan jag är mest förtjust i deras kyckling,- och skaldjursrätter.

Vi har inte träffat Johanna och Janne på många månader så det var kul att ha en kväll tillsammans och komma ikapp lite med allt som hänt under året.

Tidigt som sjutton på måndagen flög vi sen hem till Stockholm igen så det blev en kort visit i Götet!

Kram M

Igår roddae jag ihop en av våra absoluta favoriträtter till middag. Det var vår vän Åse som tipsade oss om det från början och efter det har det blivit en återkommande favorit, snabblagad, smakrik och lätt att anpassa efter eget tycke och smak!

I grund och botten är det bara ett stort fat "family-style" av böntagliatelle (du kan såklart använda vanlig pasta om du vill), ruccola, proscioutto, ostar (jag använde fetaost och parmesan), och vitlökssås som du ringlar över. Vitlökssåsen gör du enkelt själv på några vitlöksklyftor, Crémè Fraîche, salt och peppar!

Kanske något att sno ihop till söndagsmiddag?

Kram M

Nämnde den häromdagen men den är ändå värd att nämnas igen, fullkomligen älskar vår nya Airfryer! Har länge gått och tummat på den och hört så bra om den och jag kan inte annat än skriva under på detta. Igår fick jag feeling för att se hur den klarar av att göra chips. Chips är nog det jag saknar mest med att äta lågkolhydratkost så jag tänkte det kunde vara kul att testa att göra ett lite mer hälsosamt alternativ. Stod och valde mellan kålrot och sötpotatis och valet föll till slut på den senare. Nu är ju sötpotatis förvisso ganska rik på kolhydrater men de samlade övriga hälsofördelarna är såpass stora att jag ändå unnar mig det ibland.

Tog en halv sötpotatis som jag hyvlade med osthyvel ner i en skål, tilsatte sedan en tesked olivolja och sen ner i frityrkorgen (som alltså inte innehåller olja utan jobbar med varmluft) och på mindre än en kvart hade jag färdiga frasiga chips redo att saltas, svalna och servera. Supergott! Nästa gång testar jag kålrot och rödbeta.

Kram M

Idag gick det absolut sista av jul,- och nyårsmaten åt i en lyxig pytt-i-panna. Hade en oöppnad förpackning prinskorv som skivades ner med ett paket bacon, tärnad oxfilé överbliven från nyårsafton - tillsammans med hackad gul lök och paprika blev det en bra start på rätten som jag sedan kompletterade med tärnad sötpotatis, kålrot och morot som jag körde i Air Fryer i cirka 20 minuter.

Air Fryern är en av mina nya köksfavoriter då den lämnar ett friterat resultat trots minimala mängder olja och dessutom ingen frityrlukt alls i köket! Till skillnad mot att steka rotfrukterna med resten av ingredienserna så blir de kripsipga och frasiga, lite som potatisen i en vällagad Biff Rydberg. Till detta lite inlagd gurka och en klick ailoli, också den kvar från nyår. Eftersom alla ingredienser var och en för sig var så pas smakrika använde jag varken peppar eller salt, behövdes inte. Hade jag haft julskinka kvar hade jag tärnat ner den med. Nu är alltså helgerna helt bortstädade även ur kylskåpet - och en god middag blev det på köpet, kanske ett bra tips till dig som fortfarande kämpar med att göra åt det sista! 

Kram M

Visar 1-5 av 675