Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

En egenskap jag värdesätter högt hos mig själv är min upptäckslusta och nyfikenhet på nya saker, nya miljöer och situationer. När jag var yngre hamnade jag på ett högst monotont sommararbete på ett kontor. Jag vantrivdes varenda minut av att sitta med samma saker dag ut och dag in. Nyfikenheten sitter kvar, kanske därför jag läst flera olika inriktningar på universitetet och jag stänger ännu inga dörrar för att jag kanske sätter mig i skolbänken igen, älskar att lära! När jag var ung sa jag alltid att jag ska fortsätta att läsa livet ut, men så var jag ju en unge spm stämdigt satt med näsan i en bok - var det inte skönlitteratur så kunde det lika gärna vara en ordbok eller ett uppslagsverk.

Mitt resande runtom i världen är ytterligare ett uttryck för min nyfikenhet, de senaste åren har vi varit lite dåliga på att upptäcka nya destinationer av ren bekvämlighet men nu har vi sagt att vi ska försöka hitta lite nya resmål. I sommar har vi spånat på en riktigt kul upptäckarresa, första gången på tolv år (!) som vi satt av lite ledigt under sommarperioden.

Men nu till det jag egentligen tänkt komma till; är sugen på att testa en ny träningsform och tänkte kolla om någon av er har erfarenhet av Yoga och/eller Pilates? Yoga har jag testat vid ett tillfälle, på Charlotte och Anders bröllop i Paris häromåret. Jag gillade det och skulle verkligen vilja testa igen men vilken form ska man välja som nybörjare - finns ju massor att välja på? Pilates har ju varit väldigt populärt i Los Angeles i många år och jag känner många som är helt sålda - vad säger ni som testat?

Kram M

Under våra fem dagar i London har vi bott på The Bloomsbury Hotel på Great Russel Street. Läget är oslagbart och hotellet superfint - vi har bott här förut och kommer gärna tillbaka igen!

Eftersom vädret varit halvkasst, regnigt och småkallt (utom några få solglimtar) så har vi inte ägnat oss åt så värst mycket sightseeing utomhus. Sen har vi ju varit i London så många gånger att "turistandet" blir lite trist och repetetivt. Vi har istället bara tagit dagen som den kommer, ätit på trevliga restauranger, druckit (och ätit) afternoon tea och bara njutit i största allmänhet. Några av restaurangfavoriterna denna resa har varit Hakkasan och Quaglinos' (favoriter sedan tidigare) och Sophies Steakhouse i Covent Garden samt Muriels' på Old Compton Street. Goda drinkar hittar du på t ex W Hotel invid Leicster Square.

Utöver god mat har vi även strosat runt i affärer, besökt Towern of London och Covent Garden. Allt i maklig takt - ingen stress whatsoever, skönt! När jag var yngre vet jag att jag kunde stressa runt som en galning när jag var ute och reste - ville hinna med så mycket som möjligt. Nu när jag är äldre vet jag bättre; det som inte hinns med denna gång får man ta nästa gång...

 

Det var allt från London för denna gång. Nu är vi hemma i Sverige igen och jag vet inte om vädret var så mycket roligare här - istället för regn så visar termometern på minus nio grader - brrrr!

Kram M

I förrgår flög jag och Magnus till London. Vi har haft två supersköna dagar sedan dess; den första dagen blev det långlunch, shopping och middag med goda vänner som bor här. Igår kom våra vänner Åse och Daniel hit från Sverige så då blev det en heldag tillsammans med dem, det annars så milda och fina vädret byttes igår mot felra timmar av regn så det var aldrig riktigt läge att trava runt på stan så det får bli idag istället!

Senare ikväll ska Magnus uppträda på Eurofests 5-årsjubilem i Vauxhall, förköpsbiljetterna är tydligen slutsålda sen länge, skoj! Jag, Åse och Daniel ska givetvis dit och kolla.

Men först brunch och lite sightseeing!

Kram M

I söndags kväll var jag och Magnus och åt middag på Toso i Göteborg tillsammans med Johanna och Janne. Har varit där en gång tidigare och det var precis lika bra denna gång!

 

Vi valde massor med olika smårätter för att få uppleva så många olika smaksensationer som möjligt. Magnus ääälskar deras råbiff (som är så långt ifrån en vanlig klassisk råbiff du kan komma) medan jag är mest förtjust i deras kyckling,- och skaldjursrätter.

Vi har inte träffat Johanna och Janne på många månader så det var kul att ha en kväll tillsammans och komma ikapp lite med allt som hänt under året.

Tidigt som sjutton på måndagen flög vi sen hem till Stockholm igen så det blev en kort visit i Götet!

Kram M

Imorse ringde klockan tidigt - vi hade bokat ett morgonmöte hemma för att vara så effektiva som möjligt och det hade väl varit helt OK om jag sovit som jag skulle men inatt kom jag liksom aldrig till ro och fick bara ett par timmar innan det var dags att kliva upp. Efter detta åkte vi upp till Gävle där Magnus hade en skivsignering på eftermiddagen; efter det ytterligare två möten i Gävle och nu är jag på plats backstage i Gävle Konserthus och jobbar som vanligt med hår, makeup och kostym. Det känns verkligen att orken går lite på ångorna just nu så det känns skönt att det bara är två jobbdagar kvar innan jul!

Igår hade vi alla fall en ledig dag och det slår liksom aldrig fel; man har så mycket vilja och ambitioner om saker som ska hinnas med att det nästan blir motsatt effekt; man hinner precis ingenting, haha! Vi fick lite julklappar handlade, städade lite och tog emot granleverans från Smålandsgran. Granen var precis som tidigare år jättefin och tät och med det nya julpyntet vi köpt på Svenskt Tenn så blev det en fullträff! Magnus la upp en fin bild på granen på Instagram igår; lånar den bilden!

Ikväll bär det av hemåt igen och imorgon åker vi till Örebro och efter det bara Stockholm kvar!

Kram M

Visar 1-5 av 630