Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Det har verkligen varit underbara veckor i Bangkok så även om det såklart är skönt att vara hemma igen så kändes det lite vemodigt att lämna värmen och storstadsbruset. Vet att många tycker Bangkok är bullrigt och stimmigt men är man där lite längre än någon enstaka dag så hör man det knappt längre, hjärnan stänger av och filtrerar bort. Här är lite blandade bilder från våra sista dagar!

Tanken med den här resan var att utforska staden lite mer. Tidigare har det bara blivit kortare visiter för oss och mest besök av de klassiska turistfällorna. Nu har vi hunnit med så mycket mer och så smått börjat kunna orientera oss rätt bra.

Hoppas på att kunna återvända snart igen men först står några andra spännnande långresor på tur.

Vill du ta del av våra Bangkokfavoriter så håll utkik på Magnus blogg, en lista med tips kommer!

Kram M

Häromdagen checkade vi ut från Shangri-La Hotel för att byta till speillans nya 137 Pillars Hotel. Det var absolut inte så att vi inte trivdes på Shangri-La, tvärtom! Däremot ville vi testa detta nya femstjärniga hotell bara något kvarter från Emporium på Sukhumvit. Vilket ställe - färgen på väggarna luktar fortfarande nytt och allt är så himla superfräscht! Vi bor höööögt upp i detta 32-våningshotell. Att kliva ut på balkongen eller simma i takpoolen kräver lite nerver då den går ända ut till kanten, bara ett litet glasräcke som hindrar dig att fortsätta ut och ner, haha.

På 27 våningen, där en av poolerna ligger och där man även äter frukost så ligger något vi skämtsamt valt att kalla "The Hellhole". Ett stort öppet hål som stupar hela vägen ner till backen - det enda som skyddar är en glasskiva. Tro mig när jag säger att det var en minst sagt skräckfylld upplevelse att titta ner första gången! Det krävdes lite psykisk laddning men efter en stund så stod jag mitt ute på skivan. Knäkill? Jajamän!

Kram M

Ungefär så delar vi upp våra dagar här i Bangkok. Förmiddagar vid poolen för att kunna anväda eftermiddag och kväll till annat. Även om vi har semester och tar det väldigt lugnt så känns det som att vi hinner med mycket på vår resa - det känns kul!

Nu blir det en vända till det gigantiska köpcentrumet Emporium, en dag räcker knappt för att avverka de skyskrapor det ligger i men det finns så mycket fint och skoj att kolla på. För att inte tala om alla härliga restauranger och caféer!

Hoppas du haft en bra helg!

Kram M

Vi har sån tur att ha våra vänner Thomas och Lena som visar oss runt på det bästa i deras hemstad! Vi har redan hunnit med sååå mycket! Förutom cykelturen "Bangkok by Bike" häromdagen har det blivit såväl shopping som besök på det härliga hundcaféet Dogtown där man kan mysa med hundar samtidigt som man äter och fikar! Missa inte att hålla koll på Instagram (glöm inte instadirect)!

Foto: Lena Alderö Engström

Foto: Lena Alderö Engström

Foto: Lena Alderö Engström

Foto: Thomas Engström

Foto: Thomas Engström

Foto: Thomas Engström

Foto: Thomas Engström

Nu är det kväll här och vi är på väg ut för att äta middag.

Trevlig helg!

Kram M

Så härligt att vara tillbaka i underbara Thailand igen. Vi brukar ju normalt åka hit några veckor varje januari/februari men eftersom det inte blev av i år så åker vi nu istället. Vi har varit i Bangkok flera gånger förut men aldrig stannat tillräckligt länge för att utforska staden - det ska vi göra den här gången! Till vår hjälp har vi våra goda vänner Thomas och Lena som bor här sedan över ett halvår tillbaka.

Vi landade igår kväll lokal tid så nu har vi varit här ett dygn ungefär och vi har redan hunnit med en massa men mer om det i ett annat inlägg; nu är det kväll här och vi ska precis bege oss ut på stan!

Kram M

Visar 1-5 av 642