<h1> <</h1>

Intervjuer

; ;


Nu finns "Kärlek Deluxe" att hyra på bland annat film2home. Det är tyvärr ingen bra romcom, en av de sämre svenska filmerna förra året faktiskt. Dock gör några av skådespelarna fina insatser (Moa Gammel i huvudollen, Lotta Tejle och Görel Crona i biroller) och den är lite smått underhållande. Martin Stenmarck är inte så dålig skådespelare som man kanske kan tro, dock är hans karaktär väldigt stereotyp vilket tyvärr alla karaktärer är i denna film.

I höstas intervjuade jag Moa om de tre filmer hon har huvudrollen i 2014 ("Kärlek Deluxe", "Tommy", "Hemma") och pratade om hennes samhällsengagemang och andra projekt vid sidan av skådespeleriet. Hon ligger bland annat bakom denna hyllade podcast

 "Hemma" har jag inte sett än (premiär i juli) men "Tommy" gillade jag verkligen, en snygg, spännande och annorlunda gangsterhistoria med riktigt bra skådespeleri och nostalgisk musik av bland annat Stephen Simmonds och The Fugees


En romcom. Betyg: 2

En gangsterthriller. Betyg: 4

Ett drama. 

; ;


Foto: Kjell B Persson/Swedish Film

För fjärde året i rad har den internationella juryn för European Film Promotion (EFP) valt en svensk skådespelare som en av Europas tio Shooting Stars. Skådespelarna presenteras i olika sammanhang på filmfestivalen i Berlin för att knyta nya internationella kontakter.

I och med rollen som Monica Zetterlund i Per Flys film Monica Z har Edda Magnason gjort ett sensationellt genombrott och blivit ett namn på var mans läppar Hittills har filmen setts av över en halv miljon på svenska biografer.

Edda Magnason är född 1984 i Lövestad, Skåne och är i grunden låtskrivare och sångerska. Debutalbumet Edda Magnason kom 2010. Sedan dess har hon släppt ytterligare två album.

– Med stjärnskottet Edda Magnason på plats i Berlin blir det fjärde året i rad som Sverige har en Shooting Star. Vi har all anledning att vara stolta över att svenskt skådespeleri står sig så starkt internationellt, säger Filminstitutets utlandschef Pia Lundberg.  

Nyligen har Edda Magnason kunnat ses i Skånes Dansteaters föreställning The Feeling of Going av Ben Wright där Edda Magnason sjungit musik komponerad av Jónsi (sångare i Sigur Rós) och framträtt med dansare och kör på Malmö Opera.

De senaste åren har följande svenska skådespelare blivit utvalda till Berlins filmfestivals Shooting Stars: Nermina Lukač (2013), Bill Skarsgård (2012) och Alicia Vikander (2011).

I våras intervjuade jag denna ödmjuka stjärna, läs min text här som publicerades i MovieZines sommarnummer.

;
;