<h1> <</h1>

Regissörer

; ; ;


Jag har skrivit en text om mina största intressen: mat och film. Hela min text publicerades inte, här nedan är ett "extra-stycke" att läsa och resten hittar du här

Vanligast är dock inte filmerna om mat och dess värld utan filmer som är fyllda av oförglömliga matscener och gör så att filmen blir ännu bättre, som den fejkade orgasmen i "När Harry mötte Sally", flygande sniglar i "Pretty Woman", ät-maskinen i "Moderna tider", Mickey Rourkes utbrott bakom köttdisken i en mataffär i "The Wrestler", spaghetti med köttbullar i "Lady & Lufsen", ätande av en livs levande bläckfisk i "Oldboy"en bättre hemlagad italiensk fängelsemiddag i "Maffiabröder" och Michael-Douglas-får-ett-bryt-på-en-snabbmatsrestaurang i "Falling Down". I Tarantinos filmer spelar maten ofta en ganska central roll och en skådespelare som ofta äter sig igenom sina filmer är Brad Pitt

I de flesta filmer finns scener där mat har ett syfte att på något sätt driva handlingen framåt samt visa att karaktärerna gör som folk gör mest, det vill säga äta några gånger per dag. Vissa filmer har en mängd scener som utspelar sig till bords där mat används för att berätta en historia utan att den på något sätt är i fokus som exempelvis i "Festen", "Fiket" och "Fanny och Alexander" eller gangsterfilmer där det äts mest hela tiden, i "Gudfadern" förekommer det 61 (!) matscener.

Icke att förglömma filmerna som har anammat det här med matsex, vem minns inte Mickey Rourke som matar Kim Basinger i "9 1/2 vecka" ("Hot Shots"-parodin är bättre än originalet) eller Jason Biggs och pajerna i "American Pie". 


; ;
;