Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Rättighetsalliansen (erhm... alltså f.d. Antipiratbyrån) har skickat ett brev till Piratpartiet. Ni kan läsa brevet i sin helhet här. Piratpartiets pressrelease hittar ni här.

Så här är ligger det till med Piratpartiet och TPB:

TPB finns på ett gäng servrar bakom krypterade tunnlar. För att få access till detta krävs det en koppling mellan TPBs säkra nätverk och det öppna Internet. Det är detta som Piratpartiet tillhandahåller. Trafik som pekar till Thepiratebay.se riktas till Piratpartiets ISP och sedan vidare till den magiska sagoplats där TPB's information finns... routing kallas det. Det handlar alltså om information i kablar som blixtrar förbi. Det står ingen maskin där som innehåller TPB. 

Lagen om elektronisk kommunikation och EU’s e-handelsdirektiv säger båda att den som tillhandahåller internetaccess inte har något ansvar för vad som skickas i kablarna. Så där borde väl ändå det hela vara slut? Nope. Lösningen från branschen är hot om ekonomisk ruin på ett personligt plan. På det sättet kan man - iallafall i Sverige - undgå jobbiga saker som lagars innehåll och mening.

I brevet hotar Rättighetsalliansen nämligen inte bara Piratpartiet utan de fulformulerar sig genom att nämna hur det gick för TPB-killarna, Black Internet för att sedan avsluta det hela med att antyda att man tänker dra enskilda individer - inte Piratpartiet - inför rätta. 

Med tanke den rättsröta som genomsyrade TPB-rättegången så är det självklart att personerna i partiet får sig en tankeställare. Rättsprocessen blir ett tvistemål vilket brukar innebära att "rikast vinner". Så här får de tänka sig för. Ingen kan väl begära att de ska riskera att förstöra sina liv i en rättegång... speciellt inte med tanke på hur vårt rättsväsende har agerat i tidigare rättegångar. Eller?

Jo... det är nog just det som de måste göra. Ta fighten och riskera att förlora. Med allt vad det innebär. Skulle de syna idioternas hot så är det först då som det blir riktigt intressant. De ska alltså stämma ett partis medlemmar inför rätta? Det är mycket nytt som kan dras fram vid en sådan rättegång och det måste någonstans dras en linje för hur mycket bullshit som tolereras.


Så just nu rekommenderar jag att ni läser på. Känner ni som jag att detta är åt helvete så sprid ordet allt vad ni kan. Det är viktigt att vi som inte är i skottlinjen (för tillfället) backar upp de som riskerar att råka illa ut. 

Jag hoppas att ni förstår en sak. En organisation som backas av utländska filmbolag har precis skickat ett riktigt fult hotbrev till ett politiskt parti i Sverige. För något som enligt de lagar jag nämnde innan ska vara helt lagligt. Känner ni ilska? Bra... använd den! Ut och gapa lite!

Detta handlar inte längre om The Pirate Bay. Det handlade inte ens om Pirate Bay under TPB-rättegången. Det hela är mycket större än så. Inser du inte det så är du inte till någon hjälp. Du kan återgå till att titta på Sean Banan, uppdatera din facebook med något hjärndött svammel och bläddra i din veckotidning. 

Och nej... oavsett hur Piratpartiet gör den 26 feb (det är då Rättighetsnazisterna vill att PP ska svara på deras hot) så kommer TPB inte att försvinna. 

------------------------------

Aftonbladets lilla pyttenotis - DNs lilla pyttenotis - SvDs lilla pyttenotis - Nyheter24 överraskade lite... bra! - HD

Mer länkar med mer info (lästips för journalister):
Copyriot - Deepedition - Brokep - Engström - HAX - Anna Troberg

För lite mer än en vecka sedan så fick min lille katt somna in. Tomrummet efter denna lilla pälsboll är oerhört... faktum är att jag fortfarande håller på och lär mig hur mycket jag uppskattat att ha henne i mitt liv. Jag ser henne överallt och jag bryter fortfarande ihop när jag hittar hennes små tussar och leksaker i lägenheten.

16 år... så länge har hon varit min kompis. Hon har funnits där, bitit mig i tån när jag varit självupptagen, skallat mig med sin söthet när hon velat ha uppmärksamhet, rivit lägenheten för att vara i centrum, betett sig riktigt jävla skumt, tjatat om mat och betett sig ufo minst en gång i veckan. 

Jag var förberedd på att säga hejdå.... men jag var inte alls förberedd på mina känslor efteråt...

Jag var med henne in i det sista, jag höll hennes huvud i min hand... det var lugnt, tryggt och värdigt i vårt hems - för henne - välkända dofter. Hon tittade mig i ögonen och slappnade av... sedan sipprade hon sakta iväg mot det okända...

När det var över så bäddade jag in och lyfte hennes livlösa kropp... jag bar försiktigt ned henne till veterinärens bil. Jag kommer ihåg hur skumt det kändes med hennes lilla livlösa kropp i min famn. 

Jag minns henne varje dag och ska jag vara helt ärlig så längtar jag faktiskt efter den dag då hjärtat inte går fullständigt sönder varje gång jag påminns om henne. För det börjar faktiskt bli lite jobbigt.

Sov gott, min katt. 

Vad fan är det som händer i det här landet? Näthat?! Vad innebär det? Att någon hatar Internet? Eller hatar på Internet? Det är så luddigt att det är löjligt.

Efter att ha följt debatten på sista tiden så inser jag att jag kan klassas som en näthatare. Jag inser också att jag själv är drabbad av "näthat". Folk som stör sig på mig har mailat mig allt från hatbrev, mordhot, hot om misshandel och fan vet vad. Jag läser knappt de där mailen. Jag blir inte heller helt till mig i brallorna när jag gör det eftersom jag är medveten om att jag är provocerande. Kort sagt... jag gav mig in i "leken" och får därmed vara beredd att ta del av upprörda kommentarer från läsare (mestadels kränkta tjockisar och mentalt efterblivna religiösa människor). Det är lugnt. Bring the hate. I neeeeeed it! ;)

Jag hade kunnat anmäla vissa av de där mailen... men som sagt... I get it. Folk är irriterade och bankar hejvilt på sina tangentbord för att få ut sin frustration över något de retar sig som fan på att jag kläckt ur mig. Hade jag trott det legat någon form av allvar bakom hoten så hade det varit en annan sak. Men på Internet är det sällan så. Det är lätt att bli lite för arg på nätet. 

Begreppet "näthat" måste alltså definieras innan vi ens kan börja ta tag i det.

Är det näthat när folk hotar med stryk, död, misshandel? Allt det där olagligt. Alltså måste vi inte hitta på nya ord för att adressera det. Hotar du en människa till livet, med våldtäkt eller misshandel så är det något för polisen. Då anmäler man, polisen tar reda på ip-nummer etc och kanske... bara kanske... de kan göra något. Men det mesta på nätet är bara tomma ord från idioter så man behöver inte flippa ut helt. Har du någon som ringer, mailar, stalkar dig? Även det är olagligt (trakasseri) och behöver inte heller det specialbehandlas.

Det är INTE näthat när någon skriver: "Din jävla fitta/kuk du är ju helt jävla dum i huvudet. Jag hoppas att du förlorar ditt jobb!" - det är obildat, primitivt och korkat men det är inget olagligt att skriva på nätet. Det är klumpig kritik från någon vilde med för få hjärnceller. That's it. Inte heller: "Fy fan vilken jävla idiot du är! Jag hoppas du dör!" är enligt mig något problem.

Om ovanstående stycke ska räknas till näthat så har vi ett problem om detta blir allmänt accepterat. Jag är väldigt ok med att folk ska få lov att uttrycka sin frustration genom mer eller mindre väl valda ord. Folk i allmänhet har väl rätt att då och då vara ordentligt förbannade! Och vi kan väl för fan inte dela ut någon form av manual för hur du ska uttrycka dig när du är arg? Så länge du inte hotar någon eller på annat sätt gör något olagligt så ska du ha rätt att uttrycka dig precis hur fan du vill.

Om näthat ska regleras genom att se till att folk inte kan vara anonyma på nätet så har vi ett ännu större problem. För det där går inte. Inte utan att förgripa sig på våra rättigheter. Det har för övrigt aldrig varit mer fejkprofiler från Sverige på Facebook än vad det är nu. Samma sak på SAMTLIGA kontrollmekanismer på kommentarsfält. De enda som orkar fixa fram fejkade konton är de som är allvarligt frustrerade och som vill säga något... alla andra använder sina egna konton... och tro mig... de flesta medelsvenssons har antagligen en spärr mot att kraftigt motkommentera en nynazists fejkkonto med sin egen privata Facebookprofil. Anonymiteten slår så att säga att fel håll. De med fejkprofil är "safe" och de med riktiga profiler är det inte.

Allt detta är rätt lätt att komma fram till om man sätter igång sin hjärna och faktiskt använder den. Trist bara att media i Sverige inte inser vad Internet handlar om och hur man nyttjar det. Det finns massor med exempel på att anonyma kommentarer i mängder faktiskt är självreglerande. Kolla på TPB t.ex... där någon skriver något korkat om... tja... någon specifik hudfärg och se efterföljande kommentarer... det blir självreglerande eftersom ingen är rädd att säga något. Bakom varje nick finns det en människa med en åsikt, ibland trollar de lite för att se vad som händer, ibland har de något vettigt att säga och ibland är det bara idiotiskt. Är det bara jag som kan se det häftiga i det där?

Det blir extra patetiskt och transparent när den här idiotiska bilden sprids av bajsnödiga pkmänniskor:


Skämtar ni med mig? Bara det att ordet "hen" har använts... samt att jag fan inte vill skicka någon kärlek till någon inkompetent journalist gör att jag omedelbart praktidiotförklarar människan bakom idén. Precis som att smeta in Internet i något rosa-kram-fluff skulle förändra något. Alla som spridit den här bilden är idioter (oups... NÄTHAT? Nej, åsikt). 

Vill ni göra något? Verkligen påverka och forma klimatet på Internet? Käfta emot idioterna på nätet! Käfta emot mig om ni inte håller med! Gör er röst hörd om ni tycker att någon beter sig illa. På det sättet... och endast på det sättet kan ni få ordning på nätet.

Martin Luther King hade en idé som är helt rätt. Den går så här:


"Det är inte de onda människornas ondska som är det farliga,

utan de goda människornas tystnad"

 

 

Så sluta kvid som mesar! Ge er istället ut på nätet och käfta emot!!!

 

Men tänk också på varför folk uttrycker sig som de gör på nätet... det finns en tanke bakom som måste adresseras. Oscar Swartz skrev en bra grej: "Det medieeliten kallar näthat är egentligen ett vrål av maktlöshet". Det ligger något i det och det går inte att sopa under mattan.

 

 

1 - 2 - 3 - 4

Om Aftonbladets siffror stämmer så är det något som är väldigt fel på svenska gymnasielärare. Artikeln nämner en siffra på 3% av eleverna har haft sex med en lärare. En av trettio... vilket innebär ungefär en elev per klass.

Detta kommenteras av en viss Jesper Rehn, Lärarnas Yrkesetiska Råd på det här sättet.

"Man kan inte förbjuda kärlek. Att tycke uppstår är inte konstigt, men vi måste fundera på hur vi hanterar det."

Två problem här. För det första... att en gymnasieelev kan fatta tycke förstår jag. Att en vuxen lärare kan fatta tycke för ett barn är för mig fullständigt främmande. Det är direkt sjukt och om det inte är pedofili från lärarnas sida så är det hebefili. Båda definitionerna är alltså ett allvarligt fel i huvudet på människor som arbetar med barn. 

Det andra problemet är att det är en vuxen människa i maktposition gentemot gymnasieeleven ifråga. Ta sedan mognadsgraden hos en gymnasieelev så kan ni själv räkna ut att det där blir åt helvete fel.

Så Jesper Rehn kan ta sitt lilla etiska råd och börja om från början. Alla lärare som inte kan avhålla sig från att pilla på elever ska få sparken. Pedofiler och Hebefiler kan väl för helvete inte arbeta som lärare?

Det värsta av allt är kommentarerna i artikeln. Verkligen... gå in och läs! Det är många som inte ser problemet, som bagatelliserar det hela med diverse idiotiska argument. Tydligen är det många av Sveriges äldre män som tycker det är ok att ha sex med gymnasieelever. Mysigt. En överraskande stor del av männen i Sverige har alltså ett fel i huvudet? Tyvärr är jag inte så överraskad.

Om jag någonsin får en dotter och om någon lärare skulle få för sig att inleda något sexuellt med henne. Och om vi nu även låtsas att denne framtida lärare läser den här texten så kommer mitt löfte här:

Jag kommer att förstöra hela ditt liv. Jag kommer se till att du inte har ett jobb. Jag kommer se till att alla i din omgivning - oavsett var du flyttar - vet om vilket sjukt as du är. Och det finns inget du kan göra för att stoppa mig. Inget.
Visar 1-5 av 1382