Den där jävla influensan lämnar mig inte i fred. Idag på nyhetsmorgon TV4 så stod det en snubbe och påstådde att det inte är så att man ska vaccinera sig en gång om året. Programledarna missade totalt att dra upp frågor som är kritiska, allting hade upplägget att "det är så jävla självklart att alla ska vaccinera sig". De ringde upp den där doktorn som tror man kan undvika smitta genom att äta fettrik kost och fick henne att verka rätt korkad (hennes teori är ju inte så bright faktiskt) det hela kändes faktiskt lite för... tja... pro-vaccinering. "Kom igen nu alla små får... titta så farligt det är utan vaccinering... seså... ta nu er spruta. Titta på fjanten som tror man kan äta sig fri från smitta... du vill väl inte vara en fjant?" Väldigt uppenbart.

En spruta ska i bästa fall ge 9 månaders skydd. Man ger två sprutor och de har dessutom lite "immunförstärkande" stuff i sig. I vilket fall snackar vi i absolut bästa fall ett skydd som varar max 14-18 månader. Återkommande sprutor... snacka om miljardindustri.

Är detta bästa väg att gå? När Sveriges främsta influensaforskare, Björn Olsen, tycker att det är verkningslöst på sikt. Att det är bättre att använda pengarna till att förbereda oss för när det kommer en influensa eller virus som faktiskt ÄR livsfarligt. Se nedan när Björn Olsen uttalar sig. Alltså en forskare... som jobbar med detta... dagligen...

Sedan... en pandemi är ett begrepp som de faktiskt har ändrat på. De har tagit bort några kriterier för att det ska få lov att kallas en pandemi. Smidigt.

2003 definierade WHO "influensapandemi" på följande sätt:

"En influensapandemi uppstår när ett nytt influensavirus dyker upp som människor saknar immunitet mot, vilket resulterar i samtidiga epidemier med ett stort antal döda och sjuka.

I maj 2009 ändrade de definitionen på följande sätt:

"En influensapandemi kan uppstå när ett nytt influensavirus dyker upp som människor saknar immunitet mot.

De tog alltså bort sektionen med att det ska vara utbrott på olika ställen och att det ska vara ett stort antal döda och sjuka. Pandemin är alltså ingen pandemi i dess ursprungliga mening. Över hela världen har det dött c:a 2.000 människor i svininfluensan. Det är ungefär hur många det stryker med i Sverige på under ett år med den vanliga säsongsinfluensan. Se filmen nedan för inslaget i sin helhet.

Jag retar mig på dessa människor som förespråkar vaccinet utan att ens ha fördjupat sig. Där det faktiskt till och med i tv kommer ut felaktig fakta om både influensan och vaccinet. Innan du bestämmer dig för att ta en spruta tycker jag du ska ta det lite lugnt, ägna en dag åt att läsa lite om det på Smittskyddsinstitutets hemsida, se ovanstående filmer och andra du hittar. Fatta sedan DITT beslut. Låt ingen annan ta det åt dig.

En pandemi av ointelligens sprider sig över världen.

I Danmark chillar man (köper vaccin till 1/4 av befolkningen) och i England är de helt hysteriska. Det är tydligt att det finns två läger ang. det här. Synd bara att Sverige tillhör hysterikorna.

AB - AB - AB - AB - AB - Krisinformation - Smittskyddsinstitutet - SvD - SvD - DN - Exp - Gp - SDS - SvD - SvD - SvD - DN - AB - SvD - DN - DN - DN - SvD -

Skriv en kommentar

Kommentarer

Tror att hela grejen som gjorde att det kunde bli en sådan massmediagrej utav det är att även yngre människor kan dö utav influensan. Det skrämmer helt enkelt skiten ur, ja just det, journalisterna på aftonbladet.

Hahaha... kanske det är så... de ligger i fosterställning och skriver artiklar i ren skräck. :D

Svar till Ja, överdrivet Svara

Eller så har vi inte sett någonting ännu. Jag är konspiratorisk åt andra hållet. Staten vill inte medge hur pass allvarlig situationen är och att vi visst kommer få se många döda i höst. Sjukvården kommer inte ha möjlighet att ta hand om alla sjuka varför flera dödsfall kan komma att ske.

Det mest obehagliga är väl att influensan drabbar friska unga människor och att inom loppet av någ... Visa hela »

Du är ju inte klok.

Den nya influensan har MINDRE dödlighet än säsongsinfluensan. Vi pratar om femtio döda i år... det är inte i närheten av de siffor som den vanliga säsongsinfluensan åstadkommer.

Bara gå in på smi.se och läs själv.

Sprutan kan definitivt inte utrota någon influensa alls. Utan måste tas om och om igen. Jisses... läs på innan du lämnar idiotiska komm... Visa hela »

Svar till S Svara

Tjingeling,

är det någon som vet om man kan söka ersättning om man ställer upp som s.k. provkanin?

Hahaha... typ minst fem miljoner eller något sådant?

Nope.

Svar till Tanten Svara

S har helt rätt. Det är en missuppfattning att säsongsinfluensan är mer dödlig än den nya influensan. Skillnaden är uppenbar: Med den nya influensan dör unga individer i direkta virusangrepp. I säsongsinfluensan dör åldringar i bakteriella komplikationer. Därför ser man en överdödlighet hos äldre och sjuka vid säsongsinfluensan vilket gör att somliga viftar med denna statistik och hävdar att den den n... Visa hela »

http://www.smi.se/nyainfluensan/aktuellt/hur-allvarlig-ar-nya-infuensan/

Läs ikapp för tusan.

Kände du det? Inte? Det var nu du blev korkad och okunnig.

Svar till C Svara

Jag förstår inte hur människor ens kan överväga att spruta in kvicksilver i kroppen bara för att vissa tidningar (AB) piskat upp skräckstämning. De missar att tala om vad det andra lägret säger, att den är mindre farlig än den vanliga influensan. Tyskland chillar med. Jag misstänker att jag åkte på den för några veckor sedan. Ja, jag var helt däckad i 5 dagar och det tog ytterligare 5 innan jag var ok. Visa hela »

Det är bra Pezster. Du kommer säkert till insikt så småningom.

Jag är redan vid insikten... väntar på dig bara.

Seså... kom nu.

Svar till C Svara

Jag är väldigt orolig för svininfluensan. Allt sedan våren i år har hon synts till nere vid konsums lastkaj med moppegänget från mockfjärd. Hon som brukade vara en så skötsam flicka.

Nej men allvarligt, jag är osäker på hur jag ska göra och på grund av det ekonomiska världsläget så kommer nog medierna försöka mjölka ur ännu mer ur ämnet. I värsta fall drabbas c:... Visa hela »

För att förgylla denna hysteri bjuder jag på George Carlin och hans Rant gällande denna bakteriehysteri, snacka om killen var före sin tid ( ett helt decenium) Enjoy ppl

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=7309396

JA! Vi ökar på hysterin :D

Visste ni att man kan bli av med pungen i svininfluensan med?

Den bara... liksom... trillar av...

Hahaha... allvarligt dock... George Carling (RIP) var en grym komiker.

Svar till Peter Svara

Fakta: CFR (case fatality ratio) ligger just nu på lite över 1%. För vanligt influensa är den <0.1%. 40% av dödsfallen är helt friska människor, de flesta inom 10-40 årsåldern. I vissa delar av världen, t.ex. Brasilien är dock CFR långt större. Drygt 2000 personer har dött so far, och siffran stiger relativt snabbt.

*gäsp*

Jasså. Man kan tydligen tvista fakta hur som helst. Redan postat en länk om det där.

Svar till Infidel Svara

Pezster, du har nog inte läst vad som står i länken ordentligt. Det som står är att i en vanlig influensa består de allvarliga fallen av äldre och kroniskt sjuka personer som får bakteriella infektioner som efterspel av den vanliga influensan. Det gör att 1000-2000 personer dör årligen i vanlig influensa.

I år insjuknar inte de gamla och sjuka, utan istället den unga befolkningen. Även om man är övervi... Visa hela »

Jag har väl inte gnällt om kvicksilver i sprutorna heller?

Den är fortfarande mildare... jisses.

Suck.

Ta du din spruta.

Jag ska INTE ha någon, tack.

Svar till S Svara

Pezster, jag hör till dem som verkligen gillar din åsikt att svininfluensan är upphypad och det är gott att något för fram detta i en blogg. Men. En varningens lampa borde blinka till. Fast, det kanske det mest gör hos medicinskt utbildade som är vana vid "vanliga" sjukdomsförlopp. En viktig kunskap är den man inte riktigt kan ta på, den som får en att tänka, "Det är något som inte stämmer". Visa hela »

Jonte... du har rätt i det du skriver. Kort sagt kan jag säga att med nuvarande information tänker jag inte vaccinera mig. Alla ska ju givetvis fatta sina egna beslut.

Tack för bra kommentar!

Svar till jonte Svara

Tjena folk. Jag har precis haft en influensa i helgen, så det kan mycket väl ha varit The Big One eftersom den spridningen tydligen exploderade i helgen. Det är skönt, då slipper jag vaccinera mig. MEN, jag hade gjort det annars. Varför? Jag är 36, ung och sportig. Men det är inte normalt att folk i vår ålder dör i influensa. Dessutom är det här en influensa som ingen av oss har resistens mot, d.v.s. smittas du får du den... Visa hela »

Jag är inte konspiratorisk... bara ifrågasättande. OM jag skulle bli övertygad om att vaccination är smart... så ska jag göra det.

Det är dock långt dit som det ser ut idag.

Att ta en spruta när man inte är övertygad är lika smart som att kamma sig våldsamt med en yxa eller att tro att Nordkorea är ett fritt land.

Svar till Mathias Svara

OM regeringen ansåg att det behövdes så skulle vaccinering vara obligatoriskt.

Nej... aldrig. De kan inte tvinga någon alls att vaccinera sig. Vi har lagar som ser till att sådant dumt inte kan inträffa.

Svar till Mikael Svara

Peszter, det är helt ok att slå på knappen för kritiskt tänkande fortsätt med det.

Men jag rekommenderar jag dig att kolla in vad som hände år 1918.

Det var "the mother" av alla influensor. Den slog tokhårt och snabbt mot unga människor, som dog

i lunginflammationer och cytokinstormar i influensans andra och tredje vågor.

Upptakten till 1918-influensan och 2009-influensan är också... Visa hela »

Jag hör dig. Klart du ska vaccinera dig om du vill det.

Jag ska inte göra det dock. Jag har faktiskt aldrig varit sjuk i någon form av influensa. Så om inte det kommer nya fakta så tänker jag strunta i vaccineringen.

Jag har läst om det du skriver... blev tipsad om några saker i ett annat inlägg. Det är intressant men påverkar inte mitt beslut.

Svar till August Svara

Är less på att alla luktar alkohol från all alcogel. Ska testa no-germs istället. Någon som vet om den är bra?

Inte en aning? Någon?

Svar till Stefan Svara

jag har själv inga planer på att vaccinera mig. jag ser inte mer anledning att vaccinera sig mot svininfluensa än den vanliga varianten, och den vanliga har jag aldrig vaccinerats emot. jag har å andra sidan ändå inte haft influensa sen 1998...

Allt behöver inte vara en konspiration. Konspiration behöver fler än en actör. Kanske WHO och sveriges olika myndigheter blev grundlurade helt enkelt av Glaxco's skrammande försjälningsteknik. Frågan är; Varför hade WHO andrade reglerna angående vad en Pandemic är så att en farlig vaccin kunde användas mot en ofarlig influensa. Ingen konspiration än. Kanske WHO blev bara offer för bra försjälning. Men, d... Visa hela »