Hahaha... nästa steg i ungdomars förfall är sociala siter.

Jag är inte överraskad - what else is new, typ.

I jobb är jag tvingad att ha en profil på Facebook (man har hand om fansites etc på det sättet) och något som slår mig är folks konstanta rapportering om vad de håller på med. Hur mycket skiter inte jag i om någon borrar i en vägg? Eller ska på lunch på ett visst ställe? Eller riktiga "attention whores" som postar något i stil med "Har precis köpt något roligt!" - snacka om att fiska efter en motfråga. SE MIG! TITTA PÅ MIG! MÄRK MIG!

Folk som har hundratals vänner får mig att skratta. De kan ju försöka inbilla mig att de känner allihop. Mest vänner vinner verkar vara det som gäller... eller idioter som addar kändisar eller en klubb på sina profiler. P-a-t-e-t-i-s-k-t!

Tjejer öser ut den ena förbannade puta-med-munnen-bilden efter den andra. Deras toaletter har blivit 2000-talets nya amatörfotostudio. Tjejer står och försöker vara porriga i samma rum de gör tvåan i. Mysigt.


 

Facebook i mobilen, Twitter i mobilen, konstanta inloggningar för att jaga minsta lilla bekräftelse. Som en knarkare längtar efter nästa fix skummas inkorgen igenom, bildalbumen bläddras igenom för någon som säger något positivt om den där nypostade bilden... så där fortsätter det.


Problemet är inte de sociala siterna dock. Problemet är varför i helvete folk i allmänhet är så kåta på uppmärksamhet? Ungdomar, som på frågan om vad de vill bli, svarar att de vill bli kända. Bara just det... kända.

Kända för vaddå undrar ni kanske... men det kan de inte svara på, varför skulle de kunna det när personer som Färjan-Håkan, Linda Rosing etc kan bli kändisar. Varför i helvete ÄR de kändisar?! Jag vet inte.

Jag skyller en del av detta på medierna. När folk ser upp till folk som är med/har varit med i dokusåpor och liknande trams är det fan illa! Idag går det att bli känd utan några som helst meriter. Det är bara att visa brösten, knulla i en dokusåpa, kräkas i tv eller något annat värdelöst... så - vips! - så är du känd! Idioterna framför tv-apparaterna gillar att bli matade med skit... de gillar tanken på att slippa arbeta för att bli något "riktigt".

Hade min son kommit hem och förklarat att han vill vara som någon förlorare i en dokusåpa hade jag talat allvar med honom. Förklarat för honom att bara idioter eftersträvar kändisskapet i sig.

Att bli jävligt bra på något som sedan uppmärksammas... DET är en helt annan grej. Då blir kändisskapet en sak som man har förtjänat och just eftersom man jobbat hårt för att lyckas med något så blir man en förebild för andra.

Som det är idag tror många (och har rätt i) att det räcker med att flamsa, visa brösten, knulla med någon i en dokusåpa, vara på "rätt" klubbar och fnittra korkat i närheten av "rätt" personer leder någon vart.

Det är ni som väljer att titta på dessa retarderade människor i tv som gör det möjligt för dem att vara just "kändisar". Ni hyllar sub-mediokerhet. Det är som att hylla guden av bajs istället för universums-supercoola-allvetande-gud-nummer-ett.

Morr.

AB - AB -

Skriv en kommentar

Kommentarer

haha. minns när en kompis stod bakom mig när jag kollade facebook.

"VA!? Har du bara 14 vänner? Vad dåligt!" sa hon.

Jag skrattade :>

Hahaha... hur kan ordet "dåligt" ens dyka upp! Jisses... jag hade med skrattat :D

Svar till tinky Svara

Amen!

Jag har, peppar-peppar, vågat vägra Facebook hittills. Lite svårt ibland, när en del långväga vänner valt det som huvudsakliga kanalen ut om sitt sociala liv. Och alla dessa inbjudningar....måste sedan höra av mig till vederbörande och säga att jag inte igonerar dem, men nej, jag tänker fortfarande inte gå med i Facebook.

Bra där! Håll på det! Fan... jag är avundsjuk på dig.

Svar till Geniusloci Svara

Rolig bild förresten! LOL

Och tragiskt med vilsen ungdom. Visar bara på att vårt samhälle inte ger utrymme åt och uppskattar våra barn och ungdomar. Skrämmande att en så stor del (sorry ingen statistik) inte får uppskattning för att de är sig själva. Att man är okej och duger som man är. Vi vuxna delar alla på ansvaret att älska nästa generation och uppmuntra dem att utvecklas i rätt riktnin... Visa hela »

Precis... aldrig förr har det funnits så många osäkra människor... hur fan kommer det sig? Du är något på spåren här... klart som fan att föräldrarna inte gjort sitt jobb.

Svar till Geniusloci Svara

Lilla brorsbarnet med 219 vänner....när flytt från studentrummet blev aktuellt kom bara pappa.....fast han måste åka genom hela Sverige.

Och det andra lilla brorsbarnet färdig med juridikstudierna och 315 vänner plus pojkvän, samma sen 10 år, då kom också bara pappa och helst även jag. För mig är vänner vänner!

Och att vuxna, gamla människor addar kändisar och politiker, helt ofattba... Visa hela »

Hahaha... va i.... :D

Svar till Monica med c Svara

Hmm, 100 vänner är ju inte så svårt, Grundskola, Gymnasie, Högskola och en 2-3 olika arbetsplatser så e man ju uppe i mer.

Vänner som du vill ska veta vad du gör? Oj... hög standard liksom.

Svar till Jay Svara

Tidigare hade jag svårt att avspisa folk jag inte var intresserad att umgås med. Inget fel på dem, bara olika intressen. Men resultatet blev att de tog upp all min tid från det jag egentligen ville göra. Tack och lov har jag lärt mig hantera sånt nu. Men vill inte att dessa människor ska leta upp mig på Facebook, så att de kommer bli avspisade på riktigt. Nej, tack! Väljer vänner med omsorg nu.

Jag tycker att FB är grymt bra, jag hittade min "Au-Pair kille" som jag passade för 20 år sedan. Ni vet hur det är man håller kontakten m familjen ngr år och sedan rinner det ut i sanden. men när jag för ngt år sedan joinade FB så fann jag honom!! Tårarna rann. Nu skickar vi mess lite då och då, jag tycker det är alldeles fantastiskt att jag hittade honom där! Håller annars med er andra om att det... Visa hela »

"Vänner som du vill ska veta vad du gör? Oj... hög standard liksom."

Mjae, men om man är som jag så känns det bättre att ha dom på FB än en sunkig julkortslista på papper som man har 364 dagar på sig att tappa bort varje år =)

Hahahaha... du har en point där faktiskt.

Svar till Jay Svara

Hahahahahaha alltså den där bilden är verkligen osmaklig och extremt rolig.

Fast det är ju lite mysigt att få femtioelva gratulationer på födelsedagen på FB och känna sig lite poppis.

Twitter däremot måste vara den dummaste jävla idén hittills. "17:45 Har precis tagit en dusch"....."18:06 Funderar på att laga spagetti"... Sluta....snälla bara sluta.