SVT:s Aktuellt mobbar Mona Sahlin gnäller två SSU:are om i en debattartikel i AB.

Sanslöst. Mona Sahlin är en katastrof. Jag har noll förtroende för människan och jag kämpar fortfarande med att förstå hur fan socialdemokraterna tänkte när de satte henne som partiledare. Typ självmordsbombarattityd.

Nu när det inte går så bra så tar man till det svenska vapnet "tycka synd om-mentaliteten". Det är till för att dra bort fokus på att Mona Sahlin faktiskt är ett skämt till politiker. Nu är det inte aktuellt längre med vad hon har gjort innan. Nej. Inte alls. För nu är det SYND om henne. Hon är mobbad av SVT! Herregud! MOBBAD? Naw... få se nu...


1990 – Sahlin betalar sin dagmamma svart.

1993 – Sahlin åker dit för obetald TV-licens. 


Svartjobb och tv-licens... ni vet... sånt som andra tvingats avgå för? Som Cecilia Stegö och Maria Borelius. Men inte Mona inte...

1993 – Sahlin får körförbud på den obesiktade bilen. Trots det registreras det två felparkeringar på den bilen, så tydligen använde hon eller hennes man den ändå. Nice.

1995 – Sahlin köper varor (Toblerone-affären), hyr bilar och tar ut tusentals kronor i kontanter med statens kontokort. Ursäkten var ”oklara rutiner vid statsrådsberedningen” och att hon ”tog ut ett förskott på lönen”. Alltså har hon inte gjort något fel enligt henne själv. Otydliga regler bara... ingen stor sak.

Mona Sahlin hävdar att hon ”beske mig inte är någon fifflare” (öh, jo?) och tar timeout på paradisön Mauritius. Livvakterna betalades av skattebetalarna. Nice igen. Bra tänkt!

1999 – Av Sahlins 98 obetalda parkeringsböter går 32 till kronofogden. Ojsan.

Mona Sahlins två år gamla firma går i konkurs. Sahlin var nu den socialdemokratiska regeringens ”småföretagarexpert” och hon erkände att hon innan hennes tid som småföretagare trodde att småföretagarna mest gnällde när de klagade på krångliga regler och byråkrati, men hon nu när hon som före detta vice statsminister och aktiv småföretagare fick ett myndighetsbrev som hon inte förstod trots att hon läste hela sju fucking gånger så insåg hon att det fanns en verklighetsbakgrund. Som biträdande näringsminister lovade hon 1999 bot och bättring. Men hur mycket enklare blev det och vad har hon egentligen åstadkommit för småföretagare? Nada. Zip. NOLL.

2000 – Sahlin missar att betala restskatt på 30.000 kr och ärendet hinner gå till kronofogden innan pengarna betalas. ”Häftigt att betala skatt”? Tydligen inte. Det uttalandet gällde ALLA ANDRA i Sverige. Inte Mona.

2001 – två nya obetalda räkningar går till kronofogden. Börjar bli en vana?

2002 – Sahlins bil läggs med körförbud, för den är obesiktad och fordonsskatten ej betald. WTF? Igen?

2006 – Sahlins dotter får en praktikplats på Sveriges ambassad i Washington D.C. Anställningen skedde ”informellt” i strid med UD:s regler. Öh... Ouups?

2006 – Det framkommer att Mona Sahlin struntat i att vara med i facket sedan 1995. Inte bra för en nyvald sosse.


Mobbad? Fan heller! Inkompetent så det ryker om det. Om det är någon som mobbar Mona är det fan hon själv med att gång på gång göra bort sig. Ett sådant stolpskott ska knappt ha ett jobb, än mindre vara partiledare och no fucking way hon ska vara statsminister i Sverige.

Och allt tal om förtal? Bläddra upp, läs om. Hur fan kommer det sig att hon är kvar? Bara i landet Sverige är det möjligt att konstant göra bort sig utan konsekvenser.

Även när hon blev anklagad för att föra Tobleronepolitik blev det ett herrans liv... konstigt, när det VAR Tobleronepolitik. Istället för att gnälla kära SSU:are... så kämpa för att sätta en kompetent människa på posten som partiledare! Men inte nu... förlora först valet, tack.

För övrigt ser jag inte sanningen som mobbing. Hon ser ju skitdum ut när hon pratar.

SvD -

Skriv en kommentar

Jag gillar Marjasin bättre. Han fuskade på ett mycket roligare sätt :) Borde inte han också göra comeback?

Nej, Mona är bra, hon är skön, har en lugn stil, tar det piano. Som socialdemokrat så står jag för att Mona är den bästa representant vi kan få, jag tycker hon sammanfattar det fräschaste med vårt parti. Jag ser dock ett stort, jättestort, hot mot att hon ska få besätta statsministerstolen i höst - det är Samarbetet. När jag pratar med familj, vänner och arbetskamrater (även en hel del inom arbeta... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Adde Henriksson

Mona? Skön? Fräschaste med partiet?!

Du... ta det lugnt bara... jag ska bara ringa ett samtal... sedan kommer några farbröder och hämtar dig. De har en fräsig jacka med långa armar man kan spänna fast. Helkul.

De är där om fem minuter...

Tycker sen att det är väldigt ironiskt att Aftonbladet sen drog ett streck i DEBATTEN efter hela 73 kommenterer.
Undrar om partiet ringde och stoppade kommentarerna på sidan när man ser att merparten var mot debattörens argument.

Pezster 
· Svar till Magnus

Det där märkte jag med. Dåligt av dem.

@Adde H

Jag är nog lite trög nu, men var det någon svår typ av ironi eller är du bara en dum sosse?

Pezster 
· Svar till Antropos

Det senare.

Adde:
Jag delar ungefär samma syn som du Adde. Som ickekorkad människa står jag för att Mona är den bästa representanten ni kan få och just därför ska sossarna INTE sitta i regeringen. Skönt med en sosse som har en realistisk bild av sitt partis medlemmar, även om din kärlek för Mona Sahlin är lite obehaglig.

Pezster 
· Svar till Rikard

Även jag tyckte att den där kärleken var lite... öh... underlig.

Ja vad ska man säga. Inlägg om "fetton" avlöses med att kasta testosteron omkring sig och visa att det minsann fortfarande går att säga vad man vill om kvinnliga politiker. Så oerhört insiktsfullt! *Not!* Du är verkligen en produkt av din tid, helt barskrapad från erfarenhet, eget tänkande och utan egen analysförmåga. Som du rabblade matematik-tabellen som barn, rabblar du upp allt som är "rätt och riktigt"... Visa hela »

Pezster 
· Svar till HumanLabRat

Haahahahahaha... jag tänkte först svara dig lite seriöst... sedan gick jag in på din blogg och nu kan jag inte sluta skratta... du är själva definitionen av LOL.

Förresten... det går minsann att säga vad man vill om ALLA politiker... oavsett kön.

underbart pez!! hade nästan glömt allt det där*ler*
tack för påminnelsen!

Personligen har jag alltid undrat vad Monas man är i deras liv. Kan inte den tjommen se till att fixa lite i deras gemensamma liv? Hon har ju lite att pyssla med.

Men det faller nog på någon feministisk grejsing:)

Med tanke på Monas sätt att vara och att hon är det bästa alternativet, så kan jag inte föreställa mig hur dom andra är. Mona är en glidare som alltid klarar sig undan oavsett vad som händer. Hur kan någon ta henne på allvar över huvudtaget.

Pezster 
· Svar till Tubtara

Det vet ingen... men jag tror det kommer skrivas böcker och forskningsuppsatser om det i framtiden.

Mona är fräsch? Oj det var nyheter! Då kanske vi ser henne i Slitz snart? Någon som vet?

Jäklar - är det SÅ mycket fuffens hon har haft för sig??! Ärligt talat - hon KAN ju inte bli statsminister i Sverige. Hon kan åka till Nigeria eller nåt (Norge?) och bli chef, men för fan inte HÄR!!!! Jag får nästan panik när jag tänker på det och funderar automatiskt på vilket land jag ska flytta till om sosseröran, Gud förbjude, får makten. Vad som helst blir bättre. Tror ni man får visu... Visa hela »

Jag tycker Sahlins uttalande idag, när hon och Ohly vill lämna över Afghanistan till talibaner så de kan börja stena kvinnor igen, absolut lysande:

"Någon gång måste storebror låta lillebror klara sig själv"

Så statsmannamässigt! Winston Churchill kan slänga sig i väggen.

Pezster 
· Svar till Anna

Hahahahahaha... WTF?! SA HON DET?
Jisses...

Kommentera