I SvD idag kan man läsa om Johan Axhamns funderingar om att införa lite skön censur på nätet i Sverige. Självklart är Johan en doktorand i immaterialrätt och som alla andra fan av dagens upphovsrätt är han upprörd över teknikens utveckling. Det är jobbigt att anpassa sin verksamhet till modern teknik och självklart enklare att tvinga samhället tillbaks i tiden. Han skriver:


"Genom olika typer av tekniker för blockering och filtrering och de avtal leverantörerna har med sina kunder har de praktiska och rättsliga möjligheter att påverka vad de ger tillgång till och förmedlar i sina nät. En synpunkt som har framförts, vilken jag delar, är dock att förutsättningarna för olika typer av filtrering m.m. bör regleras i lagstiftning. Endast lagstiftaren har legitimitet att reglera balansen mellan olika intressen på Internet."


Mmmm... mysigt. Här har vi alltså en utbildad herre som förespråkar statskontrollerad censur på nätet. På fullt allvar. Han säger dessutom att han har skrivit sin rapport på uppdrag av webforumet Netopia. Ah... och där föll myntet den sista biten.

Netopia är skapat av upphovsrättsindustrin och är inte alls det ett fritt forum för digitala samhällsfrågor. Däremot är det ett fult försök att lura beslutsfattare och allmänheten att ta fel beslut genom att förklä sig som ett forum för tänkare som vill oss väl. Så är det inte. Henrik Pontén & co startade en blogg men fick stänga den eftersom Internets användare hatar idioter. Netopia drivs av exakt samma människor.

Netopia = Upphovsrättsindustrin

Sprid ordet till de som inte vet.

För att se lite mer hur den här Johan Axhamn arbetar så titta här. Redan 2008 hade han totalt snöat in på det här med censur av nätet via internetleverantörerna. Envis jävel. Säkert ful med. Vi deporterar honom till Kina... där skulle han trivas.

1 -

Skriv en kommentar

Kommentarer

Deportera aset till Nordkorea där hör han definitivt hemma. Jag kan på fullaste allvar inte förstå hur man som person och individ vill förespråka massövervakning när det historien berättar hur detta gått käpprätt åt helvete, där människor deporteras och döms i skenrättegångar osv osv exempel finns det gott om.

Fy fan säger jag jag blir mörkrädd och vill så gärn... Visa hela »

Bra citat!

Och du har så rätt. Historien finns där fritt för alla att ta del av men av någon skum anledning är de fast beslutna att begå samma misstag om och om igen...

Svar till Vegetal Svara

För samma person i samband med några andra "kändisar", se första fotot här:

http://www.ihh.hj.se/mmt/events_law.html

I övrigt hade jag skämts som forskare vid Juridicum om institutionens doktorander gick ut och förespråkade censur. Har vi inte kommit längre? Är folk helt jävla historielösa? Vad blir nästa grej - ska Uppsala komma trevande med funderingar kring ett institut för att förbä... Visa hela »

"ska Uppsala komma trevande med funderingar kring ett institut för att förbättre människans genetik?"

Ja... man hade tyvärr inte blivit förvånad.

Tack för länken. Jupp... killen är ful. I KNEW IT!

Svar till Mr Profit Svara

Ser inte aset ut som en "Justin Bieber"-Wannabe?

F.ö som om inte det var nog, nu är inte jag en Xbox-användare men detta är fan scary!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/article8130444.ab

Och som vanligt så flödar kommentatorsfältet med idioter som drar -Ja så länge man har rent mjöl i påsen-argumentet. Idioter!

Såg den artikeln och jo... man börjar ju undra.

Förresten har jag en idé för nästa år och Burning Man 2011. Får återkomma till dig ang. det där efter jag har haft några möten med några företag.

Svar till Vegetal Svara

Låt honom vara med och leka istället. Silent treatment är aldrig en lösning.

Jag vet inte. Kina låter bättre.

Svar till Dante Svara

Någon måste uppfinna en "almost-doom-stråle" som gör att alla man zappar den med genast filtreras bort som "buller" när dom försöker prata. Eller en bullshit-homing-device för intelligenta munkavlar.

Jag menar, han får gärna gaffla på allt han orkar, men om någon skulle tro på hans tokiga feberdrömmar kan ju resultatet bli otäckt.

Förvisso skulle man få en massa vak... Visa hela »

Hahahahaha "Eller en bullshit-homing-device för intelligenta munkavlar." ... det borde finnas! Vi uppfinner genast en!

Svar till paqe Svara

"Här har vi alltså en utbildad herre som förespråkar statskontrollerad censur på nätet. På fullt allvar. "

Fantastiskt! Den här bloggen hamnar på favoritlistan och kommer läsas flitigt från och med nu. Tills den cencureras av ISP:erna som "oönskat material"...

Oh... du gav mig precis ett mål i livet ;)

Svar till Jolanda Svara

Det fria ordet borde du försvara inte pissa på!

Jag pissar på hans korkade idé att införa censur. Inte på hans rätt att uttrycka sig.

Och om han gillar censur så låter Kina som ett trevligare ställe för honom att bo på.

Så.

Skärp dig.

Svar till Kreppler Svara

Pissa på du det verkar vara det enda du är bra på...

Psssssssssss.....

Svar till Kreppler Svara

Verkligen... är du en TOTAL idiot?

Svar till Kreppler Svara

Kreppler: har pezster hindrat honom från att snacka eller ditt mongo!? Axhamn FÅR snacka! och alla är fria att kalla hans idéer korkade. seriöst, folk som du fattar fan inte skillnaden mellan att hindra yttrandefriheten och att bara öppet säga att man tycker det han säger är efterblivet. du är fan inte värdig en demokrati.