På vårt kontor har vi tillgång till ett garage. Med en stor inkörsport. När jag var ute och införskaffade lite mat till helgen så la jag märke till en bil som stod parkerad inne i gången. Jag tänkte inte mer på det. När jag kom tillbaks efter en kvart så såg jag att bilen var kvar. Den var tydligt märkt med ett kommunalt parkeringsbolags logotyp. Inne i bilen satt det två lönnfeta parkeringstanter och häckade. Helt oacceptabelt. Sånt kan vi inte tillåta.

Jag gick fram och knackade på rutan. Tanten vevade försiktigt ned rutan och sa genom springan:

"Vad vill du?"

"Du står på privat mark." sa jag.

"Det är en infart."

"Din slutledningsförmåga är imponerande. Faktum kvarstår... detta är privat mark och ni kan inte sitta på era arslen här och invänta rätt tidpunkt att lappa bilarna på gatan. Det är bara och sticka härifrån."

"Du kan inte..."

"Lyssna... Ni. Får. Inte. Stå. Här."

Jag backar några steg, tar en bild på deras reg. nummer, tar upp telefonen och ringer vd:n på företaget som äger byggnaden. En bekant som, precis som jag, hatar parkeringsvakter.

Kärringarna lämnar bilen i vår infart för att gå sin äckliga lapprunda. En av dem pratar i telefon med någon och nämner det faktum att jag sagt till dem. De tittar på mig med "vemtrorduattduär"-blicken. En av fetknopparna ler dessutom obehagligt. 

VD:n kommer ned efter knappt en minut med vaktmästaren i släptåg. Vaktis har bötesblocket i högsta beredskap. Han frågar mig hur länge bilen har stått här. Jag svarar honom att det är minst 15 minuter och berättar att fetknopparna precis drog ut på gatan. VD:n ler ont och nickar mot vaktmästaren som skriver ut en bot på 1500 spänn och sätter den på deras bil.

Win.

Sedan tjafsade jag och vd:n om vem som egentligen är skyldig vem en öl efter det här. Det slutade med att han sa att vi helt enkelt käkar lunch tillsammans några dagar tills de där 1500 kronorna är slut.

Taget.

Kan en fredag börja bättre? 

Självklart inte.


Skriv en kommentar

Kommentarer

Haha klockrent :)

Haha så jävla underbart =D

Skulle vara skottpengar på de där jävla äcklen.

Rolig grej och i grunden kul stoff för en story. Dock så jävla onödigt att anmärka på deras kroppsstorlek. Det gav mig total avsmak och antipati för dig som skrev det. Jag skulle också vilja utmana dig på vem som är mer vältränad, jag tror att jag vinner och med logiken "fet är sämre" är jag därför en bättre människa och har därmed rätt :P

Nej. Jag är tjockishatare och tar varje tillfälle till att verbalt smocka till en fetknopp. Det står jag för.

I övrigt finns det följande kategorier:

Normal = Bra

Normal i fin form = Bra

Vältränad = Bra

Jättevältränad a la deffad träningsfreak = korkad (antagligen vakt eller liknande idiotyrke)

Så tävla på du... men inte med mig. Jag bryr mig inte ett dugg vad du ha... Visa hela »

Svar till Micke Svara

Pez, gillar din precisering "gnällig fetknopp..." Exakt. Det är fan inte fel att vara fet så länge man inte är gnällig!

PS: Ni hade inte något fordon som är stort nog att släpa bort en p-vakts bil?

Oj, nu får jag väl ordentligt på moppo för att jag gillar p-vakter. Kan väl bero på att folk som parkerar på min hyrda plats jämt och ständigt. Funderar faktiskt på att snacka med p-firman om att dela på inkomsten. Det företaget måste tjäna storkovan på min parkeringsplats :)

Om det är idioter som ställer sig på din parkeringsplats får du väll vandalisera lite. Tror inte de ställer sig där igen.

Synd att du inte ringde Expressen och Aftonbladet. Tänk rubriken. P-lisor fick P-böter.

Skattebetalarna pröjsar boten på 1500kr? Eller dras det på lapplisorna lön så de lär sig nåt av händelsen?

Pic or it didnt happen.....

Det här var fantastiskt, underbart jobbat! :D

Aaaah, så det är på denna hm..hatblogg, som ni rädslostyrda ryggdunkare håller till..? Visste väl att ni höll ihop och skrek ut er smärta på...t.o.m parkeringsvakter som gör sitt jobb....?!

Ert uppskruvade dramaqueen-wannabe är obehagligt identiskt med fjortistjejerna i högstadiet, när de fått tag på ett lämpligt mobb-offer att häckla, och sen storögt-vilse-i-pannkakan berömmer och ryggd... Visa hela »

Hahahahahahahahahahaha... först var jag typ ! sedan typ... humor!

Du glömde att nämna att kärringarna var överviktiga.

Svar till dukorkade Svara

Skaffa ett hjullås eller varför inte bogsera bort bilen nästa gång. De kan hämta ut den hos polisen efter att de listat ut vem som plockat bort bilen. Kan ta ett par veckor...