Rättighetsalliansen (erhm... alltså f.d. Antipiratbyrån) har skickat ett brev till Piratpartiet. Ni kan läsa brevet i sin helhet här. Piratpartiets pressrelease hittar ni här.

Så här är ligger det till med Piratpartiet och TPB:

TPB finns på ett gäng servrar bakom krypterade tunnlar. För att få access till detta krävs det en koppling mellan TPBs säkra nätverk och det öppna Internet. Det är detta som Piratpartiet tillhandahåller. Trafik som pekar till Thepiratebay.se riktas till Piratpartiets ISP och sedan vidare till den magiska sagoplats där TPB's information finns... routing kallas det. Det handlar alltså om information i kablar som blixtrar förbi. Det står ingen maskin där som innehåller TPB. 

Lagen om elektronisk kommunikation och EU’s e-handelsdirektiv säger båda att den som tillhandahåller internetaccess inte har något ansvar för vad som skickas i kablarna. Så där borde väl ändå det hela vara slut? Nope. Lösningen från branschen är hot om ekonomisk ruin på ett personligt plan. På det sättet kan man - iallafall i Sverige - undgå jobbiga saker som lagars innehåll och mening.

I brevet hotar Rättighetsalliansen nämligen inte bara Piratpartiet utan de fulformulerar sig genom att nämna hur det gick för TPB-killarna, Black Internet för att sedan avsluta det hela med att antyda att man tänker dra enskilda individer - inte Piratpartiet - inför rätta. 

Med tanke den rättsröta som genomsyrade TPB-rättegången så är det självklart att personerna i partiet får sig en tankeställare. Rättsprocessen blir ett tvistemål vilket brukar innebära att "rikast vinner". Så här får de tänka sig för. Ingen kan väl begära att de ska riskera att förstöra sina liv i en rättegång... speciellt inte med tanke på hur vårt rättsväsende har agerat i tidigare rättegångar. Eller?

Jo... det är nog just det som de måste göra. Ta fighten och riskera att förlora. Med allt vad det innebär. Skulle de syna idioternas hot så är det först då som det blir riktigt intressant. De ska alltså stämma ett partis medlemmar inför rätta? Det är mycket nytt som kan dras fram vid en sådan rättegång och det måste någonstans dras en linje för hur mycket bullshit som tolereras.


Så just nu rekommenderar jag att ni läser på. Känner ni som jag att detta är åt helvete så sprid ordet allt vad ni kan. Det är viktigt att vi som inte är i skottlinjen (för tillfället) backar upp de som riskerar att råka illa ut. 

Jag hoppas att ni förstår en sak. En organisation som backas av utländska filmbolag har precis skickat ett riktigt fult hotbrev till ett politiskt parti i Sverige. För något som enligt de lagar jag nämnde innan ska vara helt lagligt. Känner ni ilska? Bra... använd den! Ut och gapa lite!

Detta handlar inte längre om The Pirate Bay. Det handlade inte ens om Pirate Bay under TPB-rättegången. Det hela är mycket större än så. Inser du inte det så är du inte till någon hjälp. Du kan återgå till att titta på Sean Banan, uppdatera din facebook med något hjärndött svammel och bläddra i din veckotidning. 

Och nej... oavsett hur Piratpartiet gör den 26 feb (det är då Rättighetsnazisterna vill att PP ska svara på deras hot) så kommer TPB inte att försvinna. 

------------------------------

Aftonbladets lilla pyttenotis - DNs lilla pyttenotis - SvDs lilla pyttenotis - Nyheter24 överraskade lite... bra! - HD

Mer länkar med mer info (lästips för journalister):
Copyriot - Deepedition - Brokep - Engström - HAX - Anna Troberg

Skriv en kommentar

TPB-snubarna fälldes väl för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen? Ska piratpartiet då stämmas för medhjälp till medhjälp till brott mot upphovsrättslagen?

Pezster 
· Svar till Gurra G

Jupp. Eller så går de på Serious Tubes (ännu ett steg bort) och stämmer dem för medhjälp till medhjälp till medhjälp till brott mot upphovsrätten.

Ok, börjar kännas som om hela lösningen på problemet är

www.youtube.com/watch?v=1jV2Mjc_kkY

BOOOM Mthrfcrs!!!

CG

Carl G är inne på något där tror jag. Brukar se V for Vendetta ett par gånger om året, bara för att se hur illa det kan (och är på väg att) bli.

Rättsäkerhet finns inte i dom här frågorna längre. Ipred skulle ju inte användas att jaga fildelare, eller hur var det nu?

"Lagen om elektronisk kommunikation och EU’s e-handelsdirektiv säger båda att den som tillhandahåller internetaccess inte har något ansvar för vad som skickas i kablarna."

Det är väl en sanning med modifikation. Svensk lag framstår för mig som ganska tydlig och jag som lekman vet jag inte om den kan trumfas av EU-direktiv. Däremot står det i EU-direktivet att: ""42) De undantag från ansvar som fa... Visa hela »

Om PP torskar mot Gargamels hantlangare lovar jag att bidra med en tusenlapp. Gissar att jag inte är den enda.

För övrigt tror jag att det här var ett ruskigt otaktiskt drag från den mörka sidan. Den publicitet som en rättegång skulle medföra är precis vad PP behöver för att åter sätta fokus på de viktiga demokratifrågor som Svenska media konsekvent ignorerar.

Någonstans (hittar det inte just nu) läste jag att man även gett sig på Portlane, som är steget efter Serious Tubes, och lyckats skrämma dem till att klippa linan..

Undrar om det finns någon övre gräns för hur långt upp i kedjan som man anser ansvaret kan nå, och hur mycket "collateral damage" man är beredd att orsaka.

Rättighetsalliansen kommer att avgå med segern så klart. Svensken i gemen bryr sig inte och övriga politiska partier bryr sig inte alt. är så totalt okunniga att det inte ser det hela som något konstigt.

Argosy: avgå med segern hur? varje lina man klipper ger upphov till nya tappningar och varianter, och allt fortgår som vanligt.

Avgå med segern på så sätt att de framstår för gemene man som den som har rätt i sak. Att hitta kryphål stärker bara bilden av ett parti som består av flummare och nördar i samhällets utkant. Skit i Piratebay, det är bara en belastning som gör att Piratpartiet aldrig kommer att vinna legitimitet i allmänhetens ögon. De borde byta namn till Integritetspartiet eller Medborgerliga rättighetspartiet för a... Visa hela »

men gemene man anser inte att de har rätt i sak vad jag sett? Även min 60-åriga mor (som för övrigt jobbar på en av Sveriges största tidningar) tycker att de är ett gäng enorma töntar. det enda jag sett är irritation över deras larviga beteende. agerandet från antipirat ger snarare cred till piraterna :/

alltid toppen ... jag Älskar din superfint blogg :)

Kommentera