Om kaffedrickande ur pappersmugg är lattemammornas säkraste kännetecken så är kaffekoppar på fat kondisälskarnas förstahandsval. Bryggkaffetrenden har länge präglat många delar av min vänskapskrets men först nu hajar jag charmen.

 

Efter senaste veckornas intensiva resschema har jag ännu inte kommit in i de gamla frukostvanorna hemma framför TVn. Denna vecka har det mest blivit en kaffe på språng och en yoghurt från Espresso House vid skrivbordet. I morse kände jag suget efter nybakat bröd och begav mig ner till Vete-katten. Frukostdejt? Japp, min kära syster.
Här inne är det som om tiden stannat och överallt finns små krypin för kaffemys och sörplande. Brödsorter finns i mängder och allt smakar som om det var bakat för 5 minuter sedan (och det är det säkert också).
Vissa Stockholmscafén fortsätter att envisas med Brämhults juice eller ännu värre, Tropicanas, på menyn. Här på Vete-katten erbjuder man Brämhult. Är det så svårt att bara köpa in en egen juicepress?
Vetekatten blir ändå mitt förstahandsval för frukosten på stan framöver. Brunch i all ära, men vad slår egentligen en färsk fralla och bryggis i klassisk kondismiljö?


2 andra hak som serverar kaffe på fat:

1. Sturekatten, Riddargatan 4 - undangömd Stockholmsklassiker. Hög mysfaktor!
2. Nybergs, Upplandsgatan 26 - Vasastadsbornas favvokondis. Bra bryggkaffe och spanläge med 50-talsmiljö!

Skriv en kommentar

Mysig det ser ut.

Lyxfrukost på stan asså. E det fel med mina fil och flingor hemma? haha

Kommentera