Klicka på bilden


Drottninggatan och Kungsgatan har mycket gemensamt. Två av stans mest kommersiella gator har en hel del blaha-blaha i sitt utbud, men visst finns där guldkorn.

 

Från mitt kontors fönster ser jag Kungstornens majestätiska siluett mot den ljusblåa vårhimlen. Jag får alltid samma storstadspuls av blotta åsynen av dem. Där nedanför, på Kungsgatan är det alltid lite folktätt. Oavsett om jag kommer ut på lunchen från kontoret, eller om jag jobbat sent till framåt 21 på kvällen.
Bland mycket krimskrams och kommers finns några ljusglimtar - och just det gör dessa citykvarter värda att strosa ner för när andan faller på.

 

Här är mina favoriter:

1. Samson Optik - Sedan mitt ex introducerade denna lilla optikhandlare har jag inte velta sätta min fot på Synsam igen. Personligt, varmt och gemytligt. Dessutom bra urval av designerbågar (se bild, mina nya bågar från Bottega Veneta, inköpta här).
2. Bagel Street - 'Ett hål i väggen' kan inte passa bättre som beskrivning här. Supergoda bagles (faktiskt också introducerade för mig av ett annat ex, hahaha), och övervåningens 70-talsinredning gör det till ett gemytligt dejtställe. Och hör och häpna, detta var 'crime scene' för första dejten med mitt nuvarande fling. Jag lever som jag lär!
3. Nespresso - Okej, så visst får detta lyxiga kaffemärke ofta kritik för sin sektliknande affärsidé där man förbinder sig 'i alla evighet' (red. Anm) när man köper deras maskin. Oavsett, är jag själv inne på min fjärde maskin och jag bara älskar kaffet. Butiken är magnifik!

 

Bild:

Jag och min syster längst ner, från permiärkvällen av Power In HeelsPontus!. Mitt nystartade tjejnätverk. Läs mer och registrera ditt medlemskap helt kostnadsfritt här. Detta är det givna nätverket för alla tjejer som gillar mode, skönhet och livsstil.

Skriv en kommentar

Gillar din klänning. Visst är det H&M?

· Svar till Ida

Ja det stämmer. Bra koll du har.

Kommentera