Påsklovsvecka i Stockholm - nästan lika ödslig och skön som sportlovsveckan. Populära ställen som Nytorget Urban Deli och matdiskarna i Saluhallen har nu mindre väntetider och erbjuder selektivt utbud för middan hemma.

 

Av alla mina matfavoriter i stan så har jag några speciella mathål som erbjuder det bästa till matlagningen. Som social och mingelglad stockholmare är det alltid lika lockande att käka ute på en av stans alla mattillhåll. Men flera gånger i veckan vill man bara dona och stöka där hemma.

Dessutom har jag blivit mycket bättre på att laga gediget bara till mig själv. Varför ska singelhushåll alltid bli omnämnda i samband med 'laga lätt', 'laga snabbt', 'enkelt men gott'?
Nytorget Urban Deli (se bild ovan) har sedan starten erbjudit nytorgsborna det där lilla extra. Vare sig det är ekologiskt eller närodlat så har man alternativet för köttälskare som vegetarianer. Lika brett utbud är det i Saluhallen (eller 'Hallen' som östermalmsborna själva säger). Även här är det många gånger ekovaror som kännetecknar handlarna. Väl värt en omväg om man nu inte bor på Östermalm. Vasastadsborna blir heller inte utan. Matdistriktet på Rådmansgatan 57 har ett imponerande utbud med lite mer udda varumärken och nötter på lösvikt.

Skriv en kommentar