Aprilsol på shoppingrundan eller inte - spelar mindre roll när nya Moodgallerians varma promenadstråk erbjuder ett behagligt shoppingklimat oavsett väderlek. Jag testade lördagsrusning på Stockholms nyaste shoppingadress.


Det dröjer inte länge innan jag charmas av gallerians lika delar mode och mat - två av mina favoritingredienser på lördagsrundan. Här i Mood Stockholms moderna värld behöver jag som konsument inte välja, under ett och samma tak får jag nämligen allt: mode, accessoarer, skor, mat, färskpressad juice och gott kaffe. Kurrar magen? Knappas länge när kök från hela världen, och då menar vi verkligen alla kontinenter, är representerade tillsammans med några av stans kändaste krögare.
Även om butikerna ligger tätt och gångarna är rätt trånga så upplevs det inte kaotiskt eller klaustrofibiskt. Detta trots att det just varit premiärhelg. Jag och min väninna Simone strosade ledigt runt bland smyckebutiker och skoaffärer och shoppade loss.
Kändisarna är många i gallerian, även om man satsat mycket på mindre mixbutiker som samlat egna in-house-märken och designermärken. Melker är här (restaurang Vigårda), Vassa-gruppen har Boqueria och LUX Stockholm har öppnat systerkrogen EAT - European Asian Taste.
På shoppingfronten är mina favvisar Stockholm Market (blandade high-end-labels), Rodebjer, Companys (blandade danska märken som Designer's Remix, Saint Tropez och In Wear) samt Retro Industry.


Bild: Ett par skitsnygga sandaletter från Bruno Premi, från butiken Marietti. Jag och Simone nere till höger. Vi avslutade lördagen lika flådigt med middag på Miss Voon och drinkar på Vassa Eggen. Kan en lördag bli bättre?

Skriv en kommentar