#PPL - foton och illustrationer i urban miljö på HAK

Onsdagen den 7 juni vankas det vernissage när fotograf Ellika Henrikson och Johanna Berg, illustratör och designer, bjuder in till utställningen #PPL på Restaurang HAK.

Fotografi och illustrationer presenterade på HAK gör konst och cocktails till ett skönt begrepp. Bakom utställningen hittas Ellika Henrikson och Johanna Berg som kombinerar foto med illustrationer i utställningen #PPL, en förkortning av People, som får stå för utställningens tre delar - Persons, Poses & Limbs.

I den första delen, Persons, visas fotografier med särskilt fokus på porträtt signerade Ellika Henrikson, där en del både mer eller mindre kända Göteborgsmusiker skymtas, Håkan Hellström till exempel, för att nämna någon. Poses är en gemensam fotoserie som Henrikson och Berg samarbetat med i Berlin under våren. Där har Ellika fotograferat och Johanna arbetat med rekvisita och scenografi. Den tredje delen, Limbs, består av målningar på plywood av Johanna.

Utställningen har vernissage onsdag den 7 juni och #PPL kan ses fram till slutet av augusti. Under vernissagen gästar dj Mai Nestor HAK för att tonsätta kvällen. Mai Nestor har tidigare spelat på bland annat Way Out West och det utlovas elektroniska vibes - rytmiskt, magiskt, exotiskt, känt och okänt!