Andra omgången av Stockholm Music & Arts

Förra året startade festivalen Stockholm Music & Arts och blev en stor succé med mycket folk och fantastiska spelningar av bland andra Björk, Patti Smith, Antony & The Johnsons och Laleh. Nu har festivalen blivit ett begrepp och biljetterna tog slut betydligt snabbare än sitt första år (det finns fortfarande vissa endagsbiljetter kvar). Det är inte konstigt för det är ett ambitiöst och högkvalitativt program på Skeppsholmen om en vecka, exempelvis Regina Spektor, First Aid Kit, Rodriguez, Maia Hirasawa, Lune och Prince kommer att spela.

Skeppsholmen (där Stockholm Jazz Festival tidigare har huserat) är Sommarstockholm förkroppsligad med det glittriga Mälaren omkring sig och det är svårt att hitta en vackrare festivalmiljö.

Som festivalnamnet antyder är det inte bara musiken som står i centrum utan även ett initierat konstprogram. För andra året i rad får besökarna en chans att bevittna konst från världens alla hörn tack vare ett samarbete med Tensta konsthall. Utställningen "Vart tog hon vägen?" visar verk av konstnärer från Sverige, USA, Norge, Danmark, Schweiz, Frankrike, Tyskland och Egypten. "Konsten måste vara av samma klass som artisterna. Minst. Det som Tensta konsthall gör är unikt och har en sprängkraft som fler borde få chansen att se", skriver festivalarrangören Luger i ett pressmeddelande.


Till skillnad från de flesta andra festivaler är Stockholm Music & Arts en jämställd festival, hela 70 procent kvinnor finns bland artisterna på scen i år.


Stockholm Music & Arts pågår mellan den 2 och 4 augusti

För mer information och köp av biljetter.

Foto: Jeppe Wikström