Avsmakning med fokus på öl och champagne hos Project

Vårkänslor i luften och ljuset som åter intar Göteborg gör det både enklare och roligare att ta sig utanför hemmets vrå. Ett restaurangbesök kan för många sätta extra guldkant på tillvaron, och på flera av stans krogar bjuds det regelbundet in till trevligheter med olika smakfulla teman. Hos mysiga Project vid Korsvägen stundar mat- och dryckesupplevelser för den som är nyfiken på nya kombinationer.

För krögarparet Anna Dahllöf och Cameron Irving är devisen "ombyte förnöjer" ett faktum, och med en meny och en vinlista i ständig förändring ligger olika typer av mat- och dryckesprovningar inte långt borta på egna bistron Project.

Först ut väntar en champagnemiddag tillsammans med Special Club och ChampagneHuset, där just olika champagnesorter från mindre producenter får stå i kvällens spotlight. Redan nu på torsdag 2 mars bjuder restaurangen in till en vinmakarmiddag där köket tagit fram en passande meny för att ackompanjera aftonens utvalda drycker. Under kvällen avnjuts fem rätter och sex champagnesorter, och för den vetgirige finns det en hel det intressant att lära om den ädla drycken.

Efterföljande tillfälle hålls 25 mars och tillägnas ölet. Under en lördagslunch i slutet av efterlängtade Gothenburg Beerweek 2017 får just humledrycken spela huvudrollen. Tre rätter och fyra ölsorter testas för strax under femhundringen tillsammans med Göteborgsbaserade Beerbliotek.

Längre fram i vår, närmare bestämt 28 maj stundar bistrons Sunday Session, då det bjuds in till en trevlig stund tillsammans med vinimportörerna Climat Wines och Gullbergs.

Mer information: Project