Biffiga Linnékrogen levererar uppdaterad meny och formstarka inslag

Saftiga biffar, maffiga tillbehör och rejäla portioner kännetecknar en av Linnéstadens äldsta krogar. På A Hereford Beefstouw är det råvarorna som har huvudnumret, och på den stabila menyn med kött i fokus hittas numera både klassiska familjerecept och moderna nykomlingar.

Bara några meter från Järntorget ligger hörnkrogen A Hereford Beefstouw med utsikt över Linnégatan och Tredje Lång. Här har det serverats maffiga och rustika kötträtter sedan starten 1991, och för den som uppskattar raka rör och rejäla portioner är krogen numera en Göteborgsklassiker.

Det mesta som serveras vid de stabila och värmetåliga borden av massiv afrikansk ek har passerat restaurangens järngrill, placerad mitt i det öppna köket. I slutet av april 2017 lanserade krogen sina nya järntallrikar tillsammans med de speciellt framtagna besticken, allt ritat inhouse vid A Hereford Beefstouws huvudkontor i Herning, Danmark.

- Möjligen är besticken en aning vågade, men eftersom vi kör ett relativt okonstlat koncept gällande maten är de annorlunda detaljerna kring dukning och interiör en rolig kontrast, säger restaurangchef Claes Rosén.

Nytt, eller kanske snarare nygammalt, är även menytillskottet i form av en av ställets förrätter. Med ett originalrecept från 1971 signerat Bitten Damgaard, grundare av restaurangen, kan man som gäst uppleva, eller kanske till och med återuppleva klassikern gravlax som serveras med dansk hovmästarsås och bröd smaksatt med kummin.

För den som är svag för stora smaker och roliga kombos rekommenderas den exklusiva Kobe Shabu Shabu - en förrätt för finsmakare som gjorde entré i slutet av maj. Skivor av Kobebiff doppas i en fondue av japansk buljong och serveras tillsammans med svamp och sjögrässallad.

Mer information: A Hereford Beefstouw