Bli kapten för en dag med Let's Boat

Nu är det enklare än någonsin att hyra en helt egen båt och uppleva Göteborg från vattnet. Med Let's Boats elektriska båtar behöver du varken licens eller körkort för att vara kapten för en dag. Ta med dig din dejt, familjen, kompisgänget eller kollegorna och njut av en saltstänkt färd längs de historiska kanalerna. Båtarna rymmer upp till tolv personer, och även hundar är välkomna.

Med Let's Boat kan du vara kapten för en dag och uppleva Göteborg från vattnet – helt i din egen takt. Vid Lejontrappan i Brunnsparken hittar du de elektriska aluminiumbåtarna som är både stabila och helt tysta när de glider fram längs stadens historiska kanaler och vallgrav.

– Det unika med elbåtarna är att de är tysta, vilket ger en helt annan upplevelse än en vanlig båt. Man kan samtala på ett annat sätt och verkligen njuta av färden och det man ser omkring sig, säger Marcus, Let's Boats grundare.

En saltstänkt Göteborgsupplevelse
I de elektriska båtarna finns det plats för upp till tolv personer, och även hundar är välkomna. För den som vill, går det bra att ta med sig mat och dryck ombord att njuta av samtidigt som man glider fram längs kanalerna i lugn och ro. Du behöver vara 18 år för att hyra båten, men det krävs ingen licens eller körkort. Här är du själv kapten och väljer hur du vill utforska staden och var och när du vill gå i land.

– För en riktig Göteborgsupplevelse med extra allt kan man stanna till vid Fiskekyrkan och köpa med sig lite skaldjur och räkor som man sedan avnjuter i sitt rätta element ute på vattnet, tipsar Marcus.

Ett nytt perspektiv på staden
Att uppleva Göteborg just från vattnet ger en ny känsla för stadens fantastiska och spännande historia. Under standardrutten på en timme hinner du både med en tur ut på Göta Älv, där du bland annat får se Maritiman, Göteborgsoperan och några av stadens mest kända landmärken, innan du åker vidare in i den historiska vallgraven med anor ända från 1600-talet då Göteborg var befäst.

Här glider du ljudlöst fram under de mysiga broarna som förbinder den gamla delen av staden md den nya, samtidigt som du bland annat passerar Fiskekyrkan och Trädgårdsföreningen på vägen till Brunnsparken och den stora hamnkanalen.

– När man upplever staden från vattnet ser man på ett helt annat sätt hur det historiska vuxit ihop med det moderna, och hur staden brett ut sig genom århundradena, säger Marcus.

Vill du åka längre än en timme hinner du även utforska Göteborgs industriella historia med de gamla varven och kranarna samt Drömmarnas Kaj, som gjort sig känd som en sista anhalt för gamla husbåtar och fraktfartyg. På Drömmarnas Kaj råder en både speciell och häftig atmosfär med doft av både tjära och båtvarv.

Under en längre utflykt kan du också få uppleva Göteborgs alldeles egna Amazonas, nämligen Säveån. Här är miljön väldigt vildvuxen med träd som växer in över ån vilket ger en känsla av att befinna sig utomlands.

– Det blir en helt unik känsla eftersom båtarna är helt tysta – de stör varken upplevelsen eller djuren och miljön runtomkring, berättar Marcus.

Är du extra nyfiken och vill läsa lite mer om det du ser längs vägen, finns det även möjlighet att ta med sig en digital tourguide där du får information om såväl historiska som aktuella sevärdheter.