Dans & teater i mustig hybrid när Hamlet spelas på Folkteatern

Den ständigt aktuelle Hamlet går upp på Folkteaterns stora scen, med premiär 4 mars. Denna gång tolkars William Shakespeares pjäs av Örjan Andersson, som står för både koreografi och regi. Tre dansare och sex skådespelare ger liv åt Hamlet som med Folkteaterns dramaturg Magnus Lindman fått helt ny översättning och bearbetning av pjäsen.

Härlige Hamlet, den dramatiske danske prinsen tar åter plats på Folkteaterns scen. Med premiär i början av mars kan du se dansare och skådisar gå all in på Att Vara eller Att Icke Vara-monologen, ända fram till mitten av april.

Ensambeln med både 'vanliga' skådespelare och dansare i samma uppsättning, ger denna moderna skildring av pjäsernas pjäs anno tidigt 1600-tal, nytt liv. Kolla in självaste Prinsen av Danmark, hans polare Rosencrantz och Gyldenstern, och givetvis den sköna Ofelia när de konspirerar, älskar och mördar. Ja visst, alla dör på slutet, precis som vanligt.

För den som är sugen på en helkväll hittas kreddigt käk och bra dryck i intilliggande restaurangen Folk med fokus på grönt på tallrik och i glas.