Erfaren trio öppnar café i Brunnsparken

I höst får Brunnsparken ett tillskott i form av en unik cafébyggnad, och redan nu står det klart att det är Bröderna Hugo och Viktor Wennerblom tillsammans med barndomsvännen Christian Meijer som flyttar in.

Trion driver sedan tidigare de välbesökta krogarna och caféet Bar Palavas, Viktors Kaffe och Bodega Nord tillsammans. Om det blir en andra Viktors Kaffe, eller om det nya caféet ska gå under ett annat namn, återstår att se. Här vill de snabbt kunna leverera kvalitativ mat och dryck till resenärer som väntar på kollektivtrafiken och sommartid utökas caféet med en uteservering.

– Vi är oerhört stolta över att ha fått chansen att vara en del i det nya projektet i Brunnsparken och ser fram emot utmaningen att ha hela Göteborg som målgrupp utan att tumma på kvalitet, atmosfär och hållbarhet, säger Viktor Wennerblom.

Byggnaden de flyttar in i är ett resultat av en arkitekttävling som Göteborgs stad utlyste för en kommande byggnad i Brunnsparken 2022. Vann gjorde Högberg Gillner Arkitekturs förslag Rödmönja, en lekfull byggnad täckt av järnpigmenterad falsad plåt.