Fredrik Lindströms föreställning Stora Dialektshowen besöker Göteborg 2024. Foto: Pressbild Fredrik Lindströms föreställning Stora Dialektshowen besöker Göteborg 2024. Foto: Pressbild

Fredrik Lindström på turné med Stora Dialektshowen – besöker Göteborg

Under våren 2024 djupdyker programledaren och språkexperten Fredrik Lindström i svenska dialekters mysterium, och reder ut frågor som om det egentligen uttalas kex eller tjex, om även djur har dialekter och vilken som är landets mest obegripliga dialekt. Den 17 och 18 maj besöker Stora Dialektshowen Lisebergsteatern i Göteborg. 

Med Stora Dialektshowen vill Fredrik Lindström, tillsammans med sin sidekick Helena Lindegren som visualiserar och illustrerar showen, på ett underhållande sätt förmedla kunskap och fakta som hjälper publiken att grotta ner sig i sin egen dialekt. Unikt för den nya showen är det material som specialskrivits för var och en av de 15 orter där turnén spelas.

– Det här blir den första föreställningen jag gör om språk. Jag har märkt hur intresserade folk är av ämnet och det finns alltid tusen frågor om varför det finns dialekter, varför pratar man olika och var olika ord och uttryck kommer ifrån. Nu får jag äntligen göra en publikföreställning på det här temat, och dessutom möjlighet att anpassa showen varefter vi är! Ungefär en tredjedel av föreställningen är varje kväll speciellt utformad för orten ifråga och fokuserar på den lokala dialekten, säger Fredrik Lindström i ett pressmeddelande. 

Information
Visa på karta
  • Datum
    17 maj och 18 maj
  • 17 maj (fredag) Nästa tillfälle