Förena nytta med nöje när Pigalle skänker dricksen till Musikhjälpen

Varje år vi den här tiden drar Musikhjälpen igång, för att uppmana till medmänsklighet. Genom att välja ett nytt ändamål varje år, belyser Musikhjälpen olika ämnen, som alla är värda en extra tanke. I år är det Örebro som står värd för Sveriges Radios Musikhjälpen, och runt om i landet är engagemanget stort. Pigalle och resten av ESS Group sluter upp genom att skänka all dricks till förmån för årets tema 'Barn i krig har rätt att gå i skola'.

Under en vecka med start 12/12 hittas Kodjo Akolor, Josefin 'Little Jinder' Jinder och 'Howlin' Pelle Almqvist från The Hives bakom spakarna i glashuset, mitt på Stortorget i Örebro.

Alla kan bidra till att gemensamt samla in pengar till arbetet för att möjliggöra krigsdrabbade barns skolgång, som är årets tema för Musikhjälpen. Ett av de engagemang som finns kallas All min dricks, och här är det många inom krogbranschen som vill hjälpa till. Bland de som sluter upp hittas bland annat personalen på Atelier (Hotel Pigalle), som under lördagen 17/12 skänker all dricks till Musikhjälpen.

- Temat för Musikhjälpen 2016 är ”Barn i krig har rätt att gå i skolan”, ett otroligt viktigt och aktuellt tema så kom gärna förbi och hjälp oss i insamlingen, säger personalen på Atelier och Pigalle.

Dessutom går resten av ESS Group, som Pigalle tillhör, in och dubblar summan som personalen på Pigalle och systerkrogarna Bellora och Brasserie Lipp lyckas samla ihop.

All Min Dricks är ett ideellt projekt som uppmanar personal på krogar, barer och nattklubbar i hela landet att under en dag gemensamt sluta upp kring årets tema.

Läs mer om Musikhjälpen här.