Guide Michelin-rekommenderade Somm byter meny

En av Göteborgs mysigaste källarkrogar, Somm, bjuder på vår-fräscha smaker under stundande meny. Att restaurangen levererar råvaror i toppklass är känt sedan starten 2015. Inför vårens menybyte utlovas krispiga primörer, finslipade smaker och uppläggningar till lyst för ögat.

I tre år har Somm Restaurant & Winebar välkomnat mat- och vinintresserade gäster till smakupplevelser i restaurangens gemytliga källarlokal. Stället är omskrivet, hyllat och välbesökt, och vill du vara säker på att få bord är det läge att boka i god tid. Gäster som inte gör skillnad på vardag och helg kan dock lyckas lösa bord för ett spontant besök tidigare under veckan.

Restaurangen, som för andra året i rad har blivit rekommenderad i Guide Michelin, byter regelbundet meny där både säsong och tillgång på förstklassiga råvaror inspirerar. Krögare Daniel Gremlin berättar att restaurangen ständigt jobbar för att utvecklas, och tillsammans med ett tight team bestående av kockarna Axel, Henrik och Fredrik levererar köket en levande och modern meny.

- I köket jobbar teamet väldigt nära, och inför kommande menybyte har vi satsat på det bästa säsongen har att ge. Vi kommer att byta ut tre förrätter, en varmrätt och en dessert och serverar rätterna med matchande vinpaket, berättar Daniel Gremlin.

En av förrätterna blir vit sparris serverad med tryffelsabayonne, en annan blir slätvar serverad i sashimi-stil tillsammans med gröna jordgubbar och misu. Ytterligare en förrätt hittas på menyn, bestående av stenbitsrom som nu är i högsäsong med regnbågsfärgade toner från orange till rött. Som varmrätt serveras regnbågslag, svensk grön sparris, musslor och äpple.

Alla lyckade middagar bör givetvis avslutas med något sött, och för att väcka ytterligare vårkänslor serverar köket en dessert i smakerna inkokt rabarber, rabarbersorbet, bröd-cremant och spansk körvel.

Avsmakningsmenyn serveras från 25 april
För bordsbokning, besök restaurangens hemsida.

Mer information: Somm Restaurant & Winebar