Hotellrum förvandlas till populärt escape room

Radisson Blu Scandinavia Hotel fortsätter succén med specialgjorda pop up-rum. Nu ska ett populärt escape room flytta in på hotellet och låta gästerna färdas tillbaka till 1920-talet. Det är bara att checka in i rum 255 och förbereda sig på en spelupplevelse utöver det vanliga.

I somras gjorde Radisson Blu Scandinavia en succéartad pop up tillsammans med "selfiemuseet" Milajki Style FactOH!ry. Nu är nästa temarum färdigt och den här gången sker samarbetet med Berengaria, ett omtalat escape room som har fått ivriga spelare att resa från hela Europa för att uppleva deras miljö.

– Vi är så otroligt glada att vi fick till ett samarbete med Berengaria. Berengaria är en fantastisk upplevelse och deras escape room är värd en egen resa i sig själv. Att de nu kommer till Radisson Blu Scandinavia Hotel och totalt förvandlar ett rum är så häftigt!, säger Jessica Rivle, General manager på hotellet, i ett pressmeddelande.

Foto: Ellen Telbe

Planerar för att det kommer bli utsålt
Escape rooms är spel där deltagarna ska lösa mysterier och ta sig ut ur ett rum med hjälp av olika ledtrådar. Trenden har vuxit sig stor i Sverige och inte minst i Göteborg, som har flest escape room-spel i hela landet. Just Berengaria har blivit känt för sin detaljrikedom, storytelling och genomarbetade miljö – som även inkluderar en skådespelare i rummet.

– Själva spelet kommer starta i det specialanpassade rummet, men tar sig vidare runt i hela hotellet. För oss var det som en dröm att få utveckla en spelupplevelse i ett av Göteborgs finaste hotell. Detta är ett tillfälle som inte kommer tillbaka och vi planerar för att det kommer att bli slutsålt, säger Camilla Sjöling på Berengaria.

Pop up-rummet öppnar den 1 februari 2022 och är aktivt i tre månader.