Julbord & underhållning i ett när Auktionsverket Kulturarena bjuder in till succéshow

Känner du dig vilse varje gång det lackar mot jul? Denna högtid som är så laddad, mytomspunnen, älskad och hatad. Bland de stora snackisarna varje år, är nog maten och julbordet en av de mest engagerande. Den 12-13 december reder tv-duon Lotta Lundgren och Erik Haag ut begreppen med julbordsföreställningen Alla Kan Äta Julbord på Auktionsverket Kulturarena.

När Lucia står för dörren bjuder Auktionsverket Kulturanrena, på Tredje Långgatan, in till succé-showen Alla Kan Äta Julbord. Under 3,5 timme leds vi genom traditioner och smaker av de omtyckta tv-personligheterna Lotta Lundgren och Erik Haag, medan vi avnjuter just ett julbord signerat Kulturarenas kökschef Frank Gustafsson.

”Man blandar på så vis smart med fånigt, på det där välbekanta lite slängigt respektlösa sättet. Ambitionen är, säger de, att göra för julbordet, vad Håkan Hellström gjort för Göteborg: Nämligen besjäla det. Och som de lyckas! ” Expressen

Ska det vara som det alltid har varit, eller är det dags att röra runt i doppe-grytan? Julbordet både engagerar och berör, och folk har lika mycket åsikter som det finns varianter och recept. Vissa av recepten har så många år på nacken, att ingen riktigt minns varför de smakar som de gör, medan andra är mer moderna och lite mer up to date.

Läs mer om showen här.