Schyssta jeans lanseras från Göteborgsbaserade Velour

Velour by Nostalgi, med rötter i Göteborg, lanserar under våren sin helt och hållet Svanenmärkta jeanskollektion för herrar. Kollektionen är inte bara först i Sverige utan först i världen med att kunna uppfylla de tuffa miljökriterierna som Svanenmärkningen innebär.

Jeansen kommer att säljas exklusivt på NK Herrtrend Göteborg och NK Herrtrend Stockholm, samt på märkets egen hemsida, och finns tillgängliga sedan slutet av januari 2017. Kollektionen innehåller två jeansmodeller och fem olika tvättar, där hela produkten från dragkedja till tyg är helt i linje med Svanens helhetstänk.

Svanen utvecklar kriterier ur ett livscykelperspektiv – från råvara till avfall. Ofta handlar det om att utveckla kriterier för produkter som används i stor mängd och av många människor. I Velours jeans hittas bland annat återvinnet material från PET-flaskor och Recall-teknologi gör att plaggen håller formen bättre. Dessutom garanteras goda arbetsförhållanden i fabrikerna där plaggen produceras.

Jeansen är bara startskottet för Velours påbörjade miljöarbete, och vi lär kunna se ännu fler schyssta och miljömärkta kollektioner signerade märket längre fram.