Guiden till Göteborgs bästa nattklubbar

Oavsett om du är nykläckt nattsuddare eller rutinerad klubbräv - idétorka kan lätt drabba den mest street-smarta. Som hjälp i klubbdjungeln har vi därför samlat Göteborgs bästa nattklubbar i en guide. Här sammanfattar vi varje klubb med bland annat inriktning, åldersgräns och inträde. Söker du färgglada drinkar och salsasvettiga dansgolv, housebeats eller schlager-röj? Vi listar Göteborgs bästa nattklubbar oavsett genre.

Kolla även
- Barer: Guiden till Göteborgs bästa barer
- Cocktailbarer: Guiden till Göteborgs bästa cocktailbarer

Magnus & Magnus: Klubba på stans tyngsta gård
M2, som stället heter bland göteborgarna, bjuder på fantasifulla middagar, barhäng och, sist men inte minst, en riktig klubbsatsning. När middagsgästerna byts ut till partydjur stiger stämningen till oanade höjder. Under sommaren pulserar ställets innergård av heta beats, och torsdagsklubben Backyard är både välbesökt och full av sköna karaktärer. 
Öppettider: Tors kl 22-03, fre kl 22-03, lör kl 22-03
Inträde: Tors fritt inträde, fre-lör ca 40-60 kr
Åldersgräns: 25 år
Mer information: Magnus & Magnus, Magasinsgatan 8, Centrum 


Magnus & Magnus

Hard Rock Cafe: Folkligt på Avenyn
Hard Rock handlar inte bara om hamburgare och rockmusik. Högst upp i huset mitt på Avenyn kan man även festa på Hard Rocks nattklubb där de bjuder in gästande dj:s, både lokala och inresta förmågor. Folklig och glad stämning för alla utelivets partymänniskor. Blandad och dansvänlig musik.
Öppettider: Fre fram till 03, lör fram till 04
Inträde: Varierar
Åldersgräns: 25 år
Mer information: Hard Rock Cafe, Kungsportsavenyn 10, Centrum

 
Hard Rock Cafe

Yaki-Da: Klubbliv på höjden
Alldeles runt hörnet på Avenyn ligger detta välbesökta vardagsrum i klubbform. På Yaki-Da är onsdagar ett alternativ till helgen, och här kan du dansa fram till tidig morgon mitt i veckan. Olika dj:s och blandade musikstilar på flera dansgolv, blandat med spelningar. I kaffestugan kan det bli riktigt trångt vid baren, där det langas fram hot shots på löpande band. Högst upp hittar du även en pianobar.
Öppettider: Ons kl 23-03, fre kl 22-03, lör kl 22-04
Inträde: Ons ca 100 kr, fre ca 120 kr, lör ca 150 kr
Åldersgräns: Ons 20 år, fre-lör 23 år
Mer information: Yaki-Da, Storgatan 47, Centrum

Park Lane: Klubba som på kontinenten
Högst upp på Avenyn ligger stället som aldrig sover, eller nästan inte. Här är det riktigt ösigt. Publiken är känd för att vara blandad, och här uppmuntras det udda. Hit kommer alla, stora internationella artister och kusinen från landet. Veckans sista dag är det den omtalade Spritluckan som gäller, då restaurangbranschen slår klackarna i taket.
Öppettider: Fre kl 23-03, lör kl 23-05, sön kl 23-03
Inträde: ca 120 kr
Åldersgräns: 22-25 år
Mer information: Park Lane, Kungsportsavenyn 36-38, Centrum 

Locatelli: Som en paraplydrink
På ett rundat hörn, med lounge-liknande uteservering året om, finner du detta sprudlande ställe. Här blandas det cocktails och pumpas det deep house från båset, som gästas av både svenska och internationella dj:s. Det är ofta trångt på det lilla dansgolvet, och blir det för svettigt så kan man slinka upp för spiraltrappan och coola ned på terassen med utsikt över Avenyn.
Öppettider: Tors-sön kl 18-02
Inträde: Gratis
Åldersgräns: 23 år
Mer information: Locatelli, Kungsportsavenyn 36-38, Centrum

Push: Stureplan på Avenyn
Stockholmarnas Stureplansgruppen har tagit sitt beprövade koncept till västkusten och nu kan göteborgarna visa huvudstaden hur det festas på bästa vis. Dansa under en rymdfarkost-liknande kupol eller som på sommaren, med stjärnimlen som tak. Stora ytor och glad stämning med blandad musikstil.
Öppettider: Fre kl 22-03, lör kl 22-04
Inträde: ca 150 kr
Åldersgräns: 21 år
Mer information: Push, Kungsportsavenyn 11, Centrum

Lounge(s): Vardagsrum med klubbkänsla
Här har du ett helt hus fyllt av god stämning. Alla våningar och rum har olika karaktär och inredning och musikstil blandas på ett skönt sätt för att ge dig en varierad utekväll. Flera omtyckta hus-dj:s sprider sin personliga prägel på dansgolven. Allra högst upp hittar du dessutom en balkong med utsikt över en levande nattstad.
Öppettider: Tors kl 11-03, fre kl 17-03, lör kl 10-04
Inträde: Varierar
Åldersgräns: 25 år
Mer information: Lounge(s), Kungsportsavenyn, Centrum

Tranquilo: Färgstarka rytmer
Denna restaurang med sydamerikanska influenser, byter till helgen skepnad och går då in i total danseufori. Här spelas medryckande salsa och merenguetoner. Det dansvänliga trägolvet fylls av både entusiaster och proffsdansare. Svalka dig med en tropisk cocktail innan du låter dig förföras av hettan och stämningen som lyfter taket.
Öppettider: Fre kl 11.30-03, lör kl 12-03
Inträde: Oänt
Åldersgräns: Okänt
Mer information:Tranquilo, Kungstorget 14, Centrum

Henriksberg: Med havsutsikt
I Stigbergsbacken finns stället som bjuder på det lite mer alternativa klubbutbudet. Söker du 90-talstema, rock, metal eller kanske rentav en punk-klubb, så har du hittat rätt. Här anordnas även spelningar och quiz. På övervåningen ligger den stora takterassen, som erbjuder en av stans absolut mäktigaste utsikter.
Öppettider: Mån-tors kl 17-01, fre kl 16-02, lör kl 17-02, sön kl 17-01
Inträde: Okänt
Åldersgräns: Okänt
Mer information: Henriksberg, Stigbergsliden 7, Majorna

Nefertiti: En sann legend
Stället som bär en gudinnas namn är känt som mer än Göteborgs främsta jazzklubb. I en relativt trång och intim källarlokal varvas dancehall, electro och hiphop i en skön blandning. Här utlovas det gött röj på dansgolvet oavsett genre. På sommaren blir klubben dubbelt så stor, då det byggs upp en utomhuslounge som för tanken till Berlin eller möjligen New York.
Öppettider: Okänt
Inträde: Varierar
Åldersgräns: 20 år
Mer information: Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6, Centrum

Pustervik: Kulturhistoriskt
Här har göteborgarna ägnat sig åt kultur och nöje sedan 20-talet. Numera körs det olika slags klubbar i de nyrenoverade gamla biolokalerna, både på den mindre övervåningen och från den stora scenen i entréplan. Här trängs en stor och bred publik, både i foajébar och på dansgolv. Hit hittar indiepoppare, R'nB-diggare och rockfantaster både för klubbhäng och spelningar.
Öppettider: Månd-tors kl 11-02, fre kl 11-03, lör kl 17-03, sön kl 17-02
Inträde: Varierar
Åldersgräns: 18 år
Mer information: Pustervik, Järntorgsgatan 12, Linné

Upstairs: En övre dimension
Två trappor upp från nöjesgatan Avenyn ligger detta nya tillskott i Göteborgs klubbtillvaro. Hit upp letar sig den något mognare publiken för att tillbringa helgens senare timmar i en intim klubbmiljö. Stället är inrett i lounge-stil och bjuder på de senaste hitsen och god stämning in på småtimmarna.
Öppettider: Fre-lör kl 22-03
Inträde: Okänt
Åldersgräns: 23 år 
Mer information: Upstairs, Teatergatan 4, Centrum

Gretas: Glad glamour
Detta är en av Göteborgs mesta gay-klubbar. Partyglada festprissar fyller ställets två våningar och här är alla välkomna, bara man är av den fria och tillåtande sorten. De olika dansgolven bjuder på en skön blandning, och här trivs både schlagerdrottningar och house-rävar. Klubben gästas ibland av olika gay-ikoner och har även tagit emot Gaygalans Göteborgspris.
Öppettider: Fre-lör kl 21-04
Inträde: Varierar
Åldersgräns: 20 år
Mer information: Gretas, Drottninggatan 35, Centrum

LouLou: Rått och hjärtligt
Detta hörn av Magasinsgatan har länge varit ett säkert tillhåll för härlig stäming. När middagsfolket börjar blanda sig med cocktail-konsumenterna och atmosfären stiger i takt med musiken, vet man att det strax är trångt i lokalen. Spritflaskor i taket, köttkrokar och djurkranier på väggarna för tanken till New Yorks Meat Packing district. Här är musiken lika blandad som klientelet.
Öppettider: Ons-fre kl 17-02
Inträde: ca 60-120 kr
Åldersgräns: 21 år
Mer information: LouLou, Magasinsgatan 3, Centrum

Sticky Fingers: Fyra våningar fest
På Sticky börjar veckan på torsdagar, då med klubb Total som kör en mix av rockfunk, pop, hiphop och house. Därefter följer en mer rockbetonad klubb på fredagar och på lördagar är det bland annat nu-funk och house som gäller. I källarplanet håller det tyngre gardet till och här spisas det hårdare rocktoner. Spelningar är det gott om och publiken är lika bred som musikutbudet.
Öpettider: Tors kl 20-02, fre kl 21-03, lör kl 21-04
Inträde: Varierar, studenter går in gratis innan 24
Åldersgräns: Tors 18 år, fre-lör 20 år
Mer information: Sticky Fingers, Kaserntorget 7, Centrum

Trädgår'n: Störst i stan
I direkt anslutning till Trädgårdsföreningen ligger stans största nattklubb. Hela fem barer utgör vattenhålen för de två enorma dansgolven. Här klubbar du i internationell Ibiza-anda och de generösa ytorna tillåter dig att ta ut svängarna ordentligt. När även vädret påminner om varmare breddgrader, kan du festa under bar himmel i grönskan utanför.
Öppettider: Fre kl 22-03, lör kl 22-05
Inträde: Varierar
Åldersgräns: 20 år
Mer information: Trädgår'n, Nya Allén 11, Centrum

Valand: Mitt på Avenyn
Ända sedan 1800-talets slut har det festats på denna centrala adress. Numera är Valand en av stans populäraste klubbar och här kör man partystämning varje fredag och lördag. Klubben består har två dansgolv där det körs nya hits på det ena, och det andra ligger i anslutning till den egna Rockbaren.
Öppettider: Fre kl 22-03, lör kl 22-05
Inträde: Varierar
Åldersgräns: Fre 20 år, lör 22 år
Mer information: Valand, Vasagatan 41, Centrum

Andra guider du kanske är intresserad av
- AW: Guiden till Göteborgs bästa afterwork
- Pubar: Guiden till Göteborgs bästa pubar
- Hamburgare: Här hittar du Göteborgs bästa hamburgare
- Mys: Guiden till mysiga restauranger i Göteborg
- Romantik: Guiden till romantiska restauranger i Göteborg
- Lunch: Guiden till Göteborgs bästa lunchrestauranger
- Brunch: Guiden till Göteborgs bästa brunch

Om guiden till Göteborgs hetaste nattklubbar
Guiden till de populäraste klubbarna i Göteborg uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon grym klubb i Göteborg som vi har missat. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden.

Visa på karta