Guiden till Göteborgs bästa pizza

Pizzan har en alldeles speciell plats i våra hjärtan och den goda rätten har på senare tid letat sig in på andra menyer än de rent italienska. I den här guiden samlar vi både renodlade pizzaställen och restauranger i Göteborg som serverar pizza som en del av menyn. Och guidning i ämnet kan onekligen behövas, då pizzor är så mycket mer än bara Calzone och Hawaii. Här hittar du Göteborgs bästa pizza, från tunnbottnade, läckra skapelser till pizza bianco och pizzor mättande nog att dela på två.

Se även
- Italienskt: Guiden till Göteborgs bästa italienska restauranger
- Hamburgare: Här hittar du Göteborgs bästa hamburgare

Magazzino: Med plats för la Famiglia Grande
Få ditt lystmäte i italienska matfavoriter och välj ställets menyer i liten eller stor variant. Till de stenugnsbakade pizzorna används ett specialimporterat mjöl från Napoli, och efter 24 timmar har surdegen fått sin rätta karaktär. Välj mellan toppings som små läckra tomater, parmaskinka, aubergine och italienskt sidfläsk.
Pris: Pizza från ca 159 kr
Mer information: Magazzino, Magasinsgatan 3, Centrum


Magazzino

Cyrano: Provencalska pizzor från vedeldad stenugn 
Den här omtyckta restaurangkedjan satsar på en meny med franska smaker, framförallt provencalska. Restaurangerna erbjuder bland annat olika typer av menyer; du kan till exempel välja den prisvärda pizzamenyn med en liten grönsallad, valfri pizza och en crème brûlée till dessert.
Pris: Pizza från ca 89 kr
Mer information: Cyrano, Södra Vägen 69, Södra Vägen

Mer information: Cyrano, Prinsgatan 7, Linné
Mer information: Cyrano, Vasa Viktoriagatan 26, Vasa
Mer information: Cyrano, Karl Johansgatan 61, Majorna
Mer information: Cyrano, Kobbarnas Väg 10, Olskroken


Cyrano Södra Vägen

Barabicu: Snyggpizzor på planka
Dessa läckerheter, även kallade Pizza Espagnol, liknar en pizza bianco men utan den sedvanliga tomatsåsen som bas. Rätten kan du dela upp i välsmakande munsbitar som tilltugg till ölen, eller behålla alldeles själv som en lagom mellanrätt. Pizzornas topping byts ut då och då, så att du kan skaffa dig nya favvisar.
Pris: Pizza från ca 130 kr
Mer information: Barabicu, Rosenlundsgatan 4, Rosenlund

I Love Pizza: Fräscha budgetpizzor i S, M och XL
Nytänkande och framgångsrikt pizzakoncept som idag finns på flera håll i stan. Hit kan du dessutom komma oavsett hur pass hungrig du är - pizzorna görs nämligen i tre olika storlekar och med mängder av olika toppings. Och det är en rykande åtgång på dem.
Pris: Pizza från ca 60 kr
Mer information: I Love Pizza Övre Husargatan, Övre Husargatan 13, Linné
Mer information: I Love Pizza Allum, Gamla Kronvägen 7
Mer information: I Love Pizza Friggagatan, Friggagatan 14D, Centrum
Mer information: I Love Pizza Utby, Österlyckan 1

La Baracca Rossa: Njut en pizza till lunch
Hos den här genuina italienaren kan du äta grymma pizzor till lunch. Dessutom med utsikt över Göteborgs hamninlopp. Pizzornas pålägg varierar från dag till dag, men ställets Diavolo, med stark salami, är en omtyckt favorit. Systern Bar Piccolino serverar ytterligare variationer av rätten. 
Pris: Pizza från ca 99 kr
Mer information: La Baracca Rossa, Ceresplatsen 9, Eriksberg 

Bellora: Pizza i bistron eller i orangeriet
I boutiquehotellet Belloras restaurang njuter du av exklusiva Pizzinis, och det är precis som det låter: en något mindre pizza som finns i ett par olika varianter. Beställ den som en mellanrätt och dela tillsammans med ditt sällskap eller ta den som en aptitretande förrätt. Bakade på napolitansk surdeg.
Pris: Pizza från ca 129 kr
Mer information: Ristorante Bellora, Kungsportsavenyn 6, Avenyn


Ristorante Bellora

Spoton Sportsbar: Stenugnsbakat
Denna kombinerade sportbar/hostel är inte minst populär för sina stenugnsbakade pizzor som är kända för att vara riktigt grymma. Ägarna drev tidigare Monte Bianco med just pizza som specialitet, så erfarenhet finns det gott om.
Pris: Pizza från ca 75 kr
Mer information: Spoton Sportsbar, Mölndalsvägen 3, Johannesberg/Centrum


Spoton

Piccolino: Ta en slice till kaffet
På Kungsgatans högsta punkt regerar en av stans italienare med fast hand och rå men hjärtlig atmosfär. Den lilla kaffebaren serverar sina pizzor i miniformat, så kallade Pizzellas, och de kommer med valfritt pålägg. Dricka eller en kopp kaffe ingår i priset och stämningen får du på köpet.
Pris: Pizza från ca 70 kr
Mer information: Bar Piccolino, Lasarettsgatan 10B, Kungshöjd

Brewers: Otippat pizzaplejs
Vem kunde ana att man kunde samla så många hipster-trendiga ting, på ett och samma ställe? Här har man valt att fokusera på öl från mickrobryggerierna, både lokala och internationella. Till ölen serveras pizza i olika spännande tappning, som dessutom bakas på sju år gammal surdeg. Vem kan motstå liksom?
Pris: Pizza från ca 95 kr
Mer information: Brewers Beer Bar, Tredje Långgatan 8, Linné
 
Taverna Averna: Finrumspizza och konst i massor
Käka snyggpizza i lokalerna där Göteborgs Auktionsverk tidigare låg. Bistrokänslan och de konstprydda väggarna ger stället sin otvungna atmosfär, och vad känns då mer rätt att beställa än just en pizza? Frågan är om en pizza med utvalda råvaror ändå inte smakar bättre i en vacker omgivning.
Pris: Pizza från ca 145 kr
Mer information: Taverna Averna, Tredje Långgatan 7, Linné

 
Taverna Averna

Da Matteo Panetteria & Torrefazione: Skönt häng på torget
Stället är inte bara känt för sitt egenrostade och prisbelöna kaffe, sitt surdegsbageri eller sin stilsäkra inredning. Hit kan du även komma för att njuta av en pizza och en läskande lemonad i solen på innergården precis vid en av stans trendigaste gator. 
Pris: Pizza från ca 95 kr
Mer information: Da Matteo Panetteria & Torrefazione, Magasinsgatan 17A, Centrum
Mer information: Da Matteo Viktoriapassagen, Viktoriapassagen 14, Centrum
Mer information: Da Matteo, Sprängkullsgatan 10A, Linné

Bar Italia: När du vill känna italienska vibbar
Lite som att vandra in på det lokala haket, på någon undangömd bakgata i Rom, så skulle man kunna beskriva atmosfären på detta hål-i-väggen-ställe. Hit kommer du mestadels för kaffet, men vill du dessutom ha något smakrikt att stoppa i magen, då ska du slänga ett öga på pizzamenyn.
Prisexempel: Okänt
Mer information: Bar Italia, Prinsgatan 7, Linné

Faro: Pizza på Piazzan
Restaurangen ligger nästan så nära kajkanten du kan komma, och utsikten ut över hamninloppet, Älvsborgsbron och Eriksberg sätter guldkant på besöket. I köket jobbar man med smaker från hela italien, och när det kommer till pizzorna är dessa både välfyllda och härligt doftande när de serveras direkt från ugnen.
Pris: Pizza från ca 98 kr
Mer information: Restaurang Faro, Eriksbergstorget 13, Eriksberg 

Trattoria da Pasquale: Med smak av Napoli
För över 20 år sedan var detta stället som i avspänd trattoria-stil började leverera genuina italienska smaker till göteborgarna. Det sägs att de även var först med att använda mozzarella på sina pizzor, och det gör de än i dag. Finns det plats efter huvudrätten så kan en tiramisu vara ett bra avslut på middagen.
Pris: Pizza från ca 105 kr
Mer information: Trattoria da Pasquale, Stensture Gatan 17, Lorensberg

Andra guider du kanske är intresserad av
- Brunch: Guiden till Göteborgs bästa brunch
- Köttrestauranger: Guiden till Göteborgs bästa köttrestauranger
- Wow-upplevelser: Guiden till Göteborgs bästa restaurangupplevelser
- Uteserveringar: Guiden till Göteborgs bästa uteserveringar

Om guiden till Göteborgs bästa pizza
Guiden till bra pizzarestauranger i Göteborg uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet något riktigt bra pizzaställe i Göteborg som vi har missat. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden.

Relaterade artiklar:

Visa på karta