Koka Koka

Guiden till lyxrestauranger i Göteborg

Avancerad kokkonst är idag en lyx som intresserar många, och Göteborg kan stolt presentera lyxkrogar där du garanterat lyfter från stolen i rena smakexplosioner. I den här guiden visar vi dig stans bästa restauranger med fina utmärkelser som glittrande Michelinstjärnor och Bib-utmärkelser. Ge dig ut på en spännande smakresa och upptäck både modern och klassisk gastronomi i världsklass. Nedan listar vi lyxrestauranger i Göteborg som bjuder på stans absolut bästa mat- och dryckesupplevelser, låt er väl smaka!

Innehållsförteckning
  1. Lyxrestauranger i Göteborg
    1. Project – Ambitiös avsmakningsmeny
    2. Koka – Västsvensk gastronomi i modern inramning
    3. Human – Avslappnad elegans
    4. 28+ – Svensk-franskt med konstnärlig touch
    5. SK Mat & Människor – Glädje inför råvara och upplevelse
    6. Poppy – Levande meny
    7. Bulot – Avslappnat men kompromisslöst
    8. Hoze – Slipad minimalism
    9. VRÅ – Japansk-nordisk fusion
    10. Björk och Bambu – Långväga tekniker, lokala smaker
    11. Restaurant Saga – Smaker från fjärran öst
    12. Alba – Avslappnad elegans
    13. Koizen – Lyxig omakase
    14. Carbon – Elegant bistro
    15. Vilda – Från den nordiska naturen
    16. Extratips: Signum – Nordisk extravagans

Lyxrestauranger i Göteborg

Project – Lyxrestauranger
Project
Project – Lyxrestauranger
Project
Project – Lyxrestauranger
Project
Project – Lyxrestauranger
Project
Project – Lyxrestauranger
Project
Project – Lyxrestauranger
Project
Project – Lyxrestauranger
Project
Project – Lyxrestauranger
Project

Project

Ambitiös avsmakningsmeny

Det som började som ett enkelt projekt (därav namnet) i kvarterskrogsstuk under 2016 växlade snabbt upp och är idag Project som vi känner till dem. Här kan du förvänta dig en ambitiös avsmakningsmeny tillsammans med välvald dryck i både sober och hemtrevlig miljö. Bakom krogen står det äkta paret Irving, Cameron som står i köket och Anna som är sommelier. Tillsammans har de tagit sin restaurang från att vara en uppskattad kvarterskrog till stjärnbelönad Michelinkrog på bara några år, och kärleken till mat och dryck består.

  • Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 725–1195 kr
  • Stjärnor i Guide Michelin: 1
Koka – Lyxrestauranger
Koka
Koka – Lyxrestauranger
Koka
Koka – Lyxrestauranger
Koka
Koka – Lyxrestauranger
Koka
Koka – Lyxrestauranger
Koka
Koka – Lyxrestauranger
Koka
Koka – Lyxrestauranger
Koka
Koka – Lyxrestauranger
Koka
Koka – Lyxrestauranger
Koka
Koka – Lyxrestauranger
Koka

Koka

Västsvensk gastronomi i modern inramning

2014 svidade finkrogen Kock & Vin om och blev Koka, en lyxkrog med lite plånboksvänligare avsmakningsmenyer med fokus på västsvensk gastronomi. Det dröjde bara ett år innan Koka hade kammat hem en stjärna i Guide Michelin.

  • Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 745–1195 kr 
  • Stjärnor i Guide Michelin: 1
Human Restaurang – Lyxrestauranger
Human Restaurang
Human Restaurang – Lyxrestauranger
Human Restaurang
Human Restaurang – Lyxrestauranger
Human Restaurang
Human Restaurang – Lyxrestauranger
Human Restaurang
Human Restaurang – Lyxrestauranger
Human Restaurang
Human Restaurang – Lyxrestauranger
Human Restaurang
Human Restaurang – Lyxrestauranger
Human Restaurang
Human Restaurang – Lyxrestauranger
Human Restaurang
Human Restaurang – Lyxrestauranger
Human Restaurang
Human Restaurang – Lyxrestauranger
Human Restaurang
Human Restaurang – Lyxrestauranger
Human Restaurang
Human Restaurang – Lyxrestauranger
Human Restaurang
Human Restaurang – Lyxrestauranger
Human Restaurang

Human

Avslappnad elegans

I en före detta sportbar i Linné hittar man Årets kock-vinnaren Martin Moses restaurang Human, som bjuder på avslappnad elegans. Här serveras moderna, nordiska smaker i new nordic-stil, tillagade med fokus på lokala råvaror i säsong. Restaurangen är öppen både dagtid och kvällstid och gör sig lika bra för en middag som för en affärslunch.

  • Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 995–1250 kr
  • Stjärnor i Guide Michelin: 0

28+

Svensk-franskt med konstnärlig touch

Krogen, känd bland annat för att ha en av Sveriges mest välsorterade vinkällare, bjuder sedan 1985 in till exklusivt gemyt under vitkalkade valv. Menyn, som följer säsongen och förändras mellan var fjärde till var sjätte vecka, levererar förstklassig lyx. Avsmakningsmenyerna finns att välja som liten eller stor, och förutom spännande viner finns här dessutom en avancerad whiskeysamling att upptäcka.

  • Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 1195–1495 kr
  • Stjärnor i Guide Michelin: 1

SK Mat & Människor

Glädje inför råvara och upplevelse

I det öppna köket mitt i den intima matsalen sätts stämningen och smakerna för kvällen. Menyn bygger på ett tiotal rätter som avnjuts för sig eller som avsmakningsmenyer. Gemensamt för dem är den svenska smaktraditionen, som omtolkas och moderniseras till sann gastronomisk glädje.

  • Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 895–1195 kr
  • Stjärnor i Guide Michelin: 1

Poppy

Levande meny

I köket på denna (enligt egen utsago) väldigt seriösa bar och restaurang låter man kreativiteten flöda fritt, och räds inte att utmana gränserna för traditionell matlagning. Femrättersmenyn som serveras är baserad på närodlade grönsaker, med ett matchande dryckespaket samt lite snacks som tillval. Den seriösa framtoningen till trots råder varm och personlig stämning i den lilla lokalen.

  • Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 700 kr
  • Stjärnor i Guide Michelin: 0

Bulot

Avslappnat men kompromisslöst

En lekfull matupplevelse med inslag av såväl den franska kokkonsten som västkustens råvaror, är vad som står till buds på Berlot. Att det är kockduon Gabriel Melim Anderson och Emil Bielke som står bakom finkrogen säger något om ställets ambition. Välj mellan fullskalig setmeny eller en lite kortare variant, eller komponera din egen meny från à la carten. Till maten serveras utvalda viner.

  • Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 595–845 kr
  • Stjärnor i Guide Michelin: 0

Hoze

Slipad minimalism

Den avancerade sushirestaurangen, som kan liknas vid en hemlighetsfull speak easy-bar, välkomnar endast upp till sex gäster åt gången. På så vis blir helhetsupplevelsen både större och mer intim. Som gäst sitter du precis framför José Cerdá när han tillagar kvällens omakase. Här kan du räkna med sylvasst hantverk och pinfärska råvaror, främst hämtade från våra egna vatten.

  • Meny/pris: Omakase 2100 kr
  • Stjärnor i Guide Michelin: 0
VRÅ – Lyxrestauranger
VRÅ
VRÅ – Lyxrestauranger
VRÅ
VRÅ – Lyxrestauranger
VRÅ
VRÅ – Lyxrestauranger
VRÅ
VRÅ – Lyxrestauranger
VRÅ
VRÅ – Lyxrestauranger
VRÅ
VRÅ – Lyxrestauranger
VRÅ
VRÅ – Lyxrestauranger
VRÅ
VRÅ – Lyxrestauranger
VRÅ
VRÅ – Lyxrestauranger
VRÅ
VRÅ – Lyxrestauranger
VRÅ
VRÅ – Lyxrestauranger
VRÅ

VRÅ

Japansk-nordisk fusion

VRÅ, som hittas inne i Clarion Hotel Post, står med ena foten i Japan och med den andra på västkusten. Här är det hållbarhet som står till grund för hela verksamheten, och i köket jobbar man snarare i symbios med naturen, än att försöka tämja den. Själva lokalen går i exklusiv, minimalistisk stil, och sällskap som vill sitta mer avskilt kan boka restaurangens chambre séparée.

  • Meny/pris: 1445–2190 kr
  • Stjärnor i Guide Michelin: 0

Björk och Bambu

Långväga tekniker, lokala smaker

På Björk och Bambu serveras du nordiska råvaror som förfinats genom asiatiska tillagningstekniker. Avsmakningsmenyerna kommer om fyra, sex eller nio små rätter, och du kan också välja en tvårätters eller helt fritt från à la carten. Även matsalen följer det skandinaviskt-asiatiska temat med ljus och minimalistisk inredning.

  • Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 695–1095 kr
  • Stjärnor i Guide Michelin: 0

Restaurant Saga

Smaker från fjärran öst

Sydostasien i allmänhet och Singapore i synnerhet, är destinationerna som gett inspiration till de rätter som serveras på Saga. Här väljer du mellan liten eller stor avsmakningsmeny som lagas helt och hållet från grunden – bland annat gör ägaren sin egen miso och soja. Ett besök här tar dig med på en långväga resa där du får upptäcka smakkombinationer som du troligtvis aldrig tidigare stött på.

  • Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 645–995 kr
  • Stjärnor i Guide Michelin: 0
Alba – Lyxrestauranger
Alba
Alba – Lyxrestauranger
Alba
Alba – Lyxrestauranger
Alba
Alba – Lyxrestauranger
Alba
Alba – Lyxrestauranger
Alba
Alba – Lyxrestauranger
Alba
Alba – Lyxrestauranger
Alba
Alba – Lyxrestauranger
Alba
Alba – Lyxrestauranger
Alba
Alba – Lyxrestauranger
Alba
Alba – Lyxrestauranger
Alba
Alba – Lyxrestauranger
Alba

Alba

Avslappnad elegans

Från Albas matsal kan du följa kockarnas arbete i det öppna köket, där de med lika delar lekfullhet som ambition tar fram eleganta rätter influerade av det nynordiska och franska köket. Exakt vad som landar på tallriken styrs av säsongens utbud och menyn varierar mer ofta än sällan. Dryckesmässigt ligger fokus på franska viner och naturvin, men du kan också få dig en cocktail eller öl om så föredras.

  • Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 495 kr
  • Stjärnor i Guide Michelin: 0

Koizen

Lyxig omakase

Ägaren till Koizen har lärts upp både i USA och i Tokyo. På restaurangen i Linné serverar han omakase, kockens val av japanska rätter, tillagat med finaste skandinaviska råvaror. Här finns det tolv platser längs disken och sex platser vid fönstret.

  • Meny/pris: Omakase ca 995 kr
  • Stjärnor i Guide Michelin: 0

Carbon

Elegant bistro

Ett stenkast från Centralstationen hittar du denna lyxiga bistro som kantas av mustiga sammetstyger och dov belysning. Här serveras avsmakningsmenyer med inslag från både Sverige och andra delar av världen. För varje servering kan man själv välja rätt och på så vis komponera sin egen middag.

  • Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 975–1495 kr
  • Stjärnor i Guide Michelin: 0

Vilda

Från den nordiska naturen

På Vilda flödar det av nordiska influenser från naturen – från inredningen i trä till servering på sten och granskotten i maten. Här vill man hedra naturen och dess vilda råvaror, och detta går som en röd tråd oavsett om du äter deras avsmakningsmeny eller besöker vinbaren för deras à la carte. Här vill man skapa en unik matupplevelse genom att arbeta så nära naturen som möjligt, med endast lokala och hållbart producerade råvaror.

  • Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 995-1195 kr
  • Stjärnor i Guide Michelin: 0

Extratips: Signum

Nordisk extravagans

En kort färd utanför stadskärnan, med utsikt över Landvettersjön, ligger Michelinkrogen Signum. Här serveras en avsmakningsmeny i minst 18 rätter, inspirerad av de fyra elementen: jord, eld, luft och vatten. Vad som står på menyn beror på säsongens utbud, och man arbetar nära lokala bönder, fiskare och odlare som förser restaurangen med råvaror av högsta kvalité.

  • Meny/pris: Avsmakningsmeny ca 2295 kr
  • Stjärnor i Guide Michelin: 1

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;