Arabisk film

Under 2011 svepte en våg av demonstrationer genom stora delar av arabvärlden och skakade de sittande regimerna och västvärldens syn på denna del av världen. Den nya frihet som många upplevde ledde till en explosion av filmer med utgångspunkt i den arabiska våren. Nu visar biograf Spegeln ny arabisk film varvat med äldre guldkorn ur den arabiskspråkiga filmhistorien.

On the Edge
Badia och Imane skalar räkor i en fabrik i Tanger på dagarna. På nätterna prostituerar de sig och stjäl från torskarna. När de plötsligt ges chansen att få tillgång till den rikare"europeiska" delen av staden tvekar de inte. Men riskerna är höga. Närgången spelfilmsdebut av marockanska regissören Leila Kilani.
Lördag 18 februari, 18.00, Spegeln


Krönika om ett försvinnande
Efter tolv år i exil i New York återvänder palestiniern Elia Suleiman till sin födelsestad Nasaret och sitt hemland Israel för att finna sina rötter. Krönika om ett försvinnande är en personlig betraktelse över den politiska situationens effekt på det palestinska folket.
Lördag 3 mars, 14.00, Spegeln


Halfaouine - bakom slöjan
13-årig pojkes sexuella nyfikenhet väcks när han besöker badhuset tillsammans med sin mor. En känslosam och komisk berättelse om att växa upp i ett puritansk samhälle, men också en skildring av stadsdelen Halfaouine i Tunis.
Lördag 17 mars, 14.00, Spegeln