Guidad tur i bryggeriet

Med anor från 1800-talet och egen tillverkning av otaliga ölsorter bjuder Malmö Brygghus på en spännande rundtur bland kokande mäsk och jäsande brygder.

Malmö har en gedigen bryggerihistoria som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Flera av bryggerierna är stängda sedan länge. Men det finns ett som har valt att återuppta traditionen med ölbryggning i Malmö, nämligen Malmö Brygghus. Nu bjuder de in dig bakom kulisserna på en guidad visning.

Tillsammans med en av bryggarna vandrar du mellan bryggeriets olika rum. Du får se bottenvåningen där mäsken kokas, tornet där jäst och övriga ingredienser tillsätts och utrymmet där ölen lagras innan den blir färdig för servering.

Efter att du har lärt dig mer om både den anrika byggnaden, tillverkningsprocessen och ölsorterna får du smaka några av bryggeriets favoriter. Det blir såväl klassiker som Pilsner och Pale Ale som de lite mer annorlunda sorterna Vete-öl och Cacao-porter. Efter provningen kan den som vill stanna kvar på bryggeriets pub som har öppet till klockan 01.00.

Fredagar & Lördagar | 16.30-17.30 | Malmö Brygghus | Entré 250 kr | Boka på 040-209685 eller [email protected]