Melker Andersson öppnar i Malmö

I höst öppnar Melker Andersson och Danyel Couet Köttbaren i det nyrenoverade handelskvarteret Caroli. Grupp F12 ser även på möjligheterna att utöka med fler verksamheter i Malmö inom en snar framtid. Etableringen i Malmö är gruppens största satsning någonsin utanför Stockholm.


Kockarna och krögarna Melker Andersson och Danyel Couet startade sitt samarbete 1994 genom gourmetrestaurangen F12 på Fredsgatan i Stockholm. Sedan dess har deras Grupp F12 vuxit till över tio restauranger och barer med olika inriktningar i nästan samtliga stadsdelar i Stockholm samt i Åre. Genom lanseringen av Köttbaren i Malmö tar nu Grupp F12 ett stort kliv utanför hemstaden.


- Vi har länge gått i tankarna på att öppna flera verksamheter utanför Stockholm. Vi valde Malmö då både staden och regionen har en intressant tillväxt, bland annat genom närheten till Köpenhamn och kontinenten. Malmö har även ett mycket spännande restaurangutbud som vi gärna vill vara med att utveckla, säger Melker Andersson, kock och krögare på Grupp F12.


Köttbaren i Malmö kommer att ligga i det helt nyrenoverade Kvarteret Caroli som innehåller allt från modebutiker, delikatesser och kaféer till hälsa, skönhet och flera restauranger. Handelskvarteret Caroli ägs och utvecklas av fastighetsbolaget Profi som räknar med en nylansering av byggnaden i slutet av sommaren. Om allt går enligt plan kommer Köttbaren att slå upp dörrarna redan till den årliga Malmöfestivalen i augusti.


Idén med Köttbaren är att erbjuda gästerna en opretentiös matupplevelse till lågt pris. Precis som i Stockholm kommer Köttbaren i Malmö att erbjuda rustika kötträtter, en mindre bar samt en butik som säljer högkvalitativt kött med tillbehör till bra priser. Köttbaren kommer att ha cirka 70 sittplatser samt barstolar och uteservering efter säsong.


För att bemanna Köttbaren rekryterar nu Grupp F12 cirka 15 personer, från kockar till bar- och servispersonal samt diskare. Grupp F12 ser även redan nu på möjligheten att etablera fler restauranger i regionen.

Mer information: Köttbaren