Shout Out Louds gör tre Sverigespelningar och spelar debutalbumet Howl Howl Gaff Gaff i sin helhet. Foto: Pressbild Shout Out Louds gör tre Sverigespelningar och spelar debutalbumet Howl Howl Gaff Gaff i sin helhet. Foto: Pressbild

Shout Out Louds firar 20 år – gör tre Sverigespelningar

För 20 år sedan släppte det svenska indiebandet Shout Out Louds sitt debutalbum Howl Howl Gaff Gaff, med hits som Please Please Please, 100° och Very Loud. Våren 2024 gör de tre spelningar i Sverige där de spelar debutalbumet i sin helhet.

Shout Out Louds bildades i Stockholm 2002, då under namnet Luca Brasi. I mars 2003 släpptes 100° EP och under hösten samma år släpptes debutalbumet Howl Howl Gaff Gaff. Ett par år senare gavs albumet ut igen med några nya låtar, då på amerikanska majorlabeln Capitol Records i Los Angeles.

Debutalbumet tog de sedan ut på turnéer runt hela världen, både som headliner och som förband åt band som The Strokes, Kings of Leon och The Magic Numbers. För att fira tjugoårsjubileet ger de sig ut på en Sverigeturné våren 2024. Den 13 april spelar de på Plan B i Malmö.

– Efter att ha repat i en kompis föräldrars garage under några omstörtande månader gick vi för 20 år sedan in i en musikstudio för allra första gången.Vi visste inte då att de låtar som blev Howl Howl Gaff Gaff skulle ta oss över hela världen, på en turné som pågick i princip nonstop i fyra år. Nu kliver vi tillbaka in i den bubblan och spelar vårt debutalbum live i sin helhet. Vissa av låtarna har vi aldrig framfört tidigare, och några har vi inte spelat under de senaste 15 åren. Det skall bli otroligt fint att återbesöka den omvälvande tid albumet representerar för oss och er som var med då, och att möta er som har växt in i vår värld under årens gång, i ett för oss väldigt speciellt sammanhang, skriver bandet i ett pressmeddelande.

Biljettsläpp den 23 november klockan 10.

Information
Visa på karta
  • Datum
    13 apr.