"Vi är här för att inspirera och göra den gastronomiska upplevelsen roligare"

Nyligen lanserades appen och sajten TheFork i Sverige, en tjänst som ska förhöja hela restaurangbesöket. Inspiration, information och smidig och trygg bokning samlas tillsammans med ett gediget lojalitetsprogram under ett och samma tak.
- TheFork är här för att inspirera och göra den gastronomiska upplevelsen roligare, säger Maximilien Kauffmann, VD för TheFork Sverige.

Med TheFork ska användarna bland annat kunna samla bonuspoäng, få överraskningar och introduceras till hela världens kök. Plattformen är den största av sitt slag i Europa, och bakom står resesajten TripAdvisor.

- Vi ser ett stort behov av det här och vill leverera någonting nytt. I och med att matresan finns under ett och samma tak blir hela bokningen mycket enklare, säger Maximilien.

Samla ”Yums” och bli överraskad
En morot för den som bokar bord är tjänstens bonusprogram, vilket innebär att användare belönas med 100 ”Yums” (poäng) för varje bokning som görs. Kommer du över 1 000 Yums får du 100 kr i rabatt på notan, medan 2 000 Yums innebär att du får 250 kr i rabatt.

Utöver bonusprogrammet bjuder TheFork även på överraskningar under #Itsonthefork, där vem som helst som bokar bord via sajten i Stockholm är med i en utlotting. Just nu och under hela sommaren vinner slumpmässigt utvalda sällskap notan eller taxiresan hem. Cecilia Lundberg, 22, är en av dem som har vunnit utlottningen hittills. Överraskningen kom när hon skulle äta på Formosa i Gamla Stan.

- Det var jättekul! Vi blev lite tagna på sängen när vi fick ett gåvobrev istället för notan som vi hade beställt och förstod först inte riktigt vad det var, men sen blev vi jätteglada, säger hon.


Cecilia Lundberg och hennes sällskap blev bjudna på notan av TheFork utan förvarning.

Mer happenings
Liknande happenings är på gång hela tiden, och just nu planeras även en festival som ska täcka in hela Stockholm.
- Detta är väldigt kul och uppskattat av våra gäster. Vi vill erbjuda denna kombination av tävlingar och stora evenemang för att göra hela upplevelsen roligare, från det att du bläddrar i appen till det att du betalar notan – eller låter oss göra det.

För användare som befinner sig på resande fot under sommaren går appen även att använda i kulinariska städer som Paris, Barcelona och Rom, samt så klart i resen av Sverige. TheFork finns i dagsläget i 11 länder i Europa.

Men tjänsten ska inte bara sporra matintresserade gäster.
- Vi kommer motivera restauranger att sätta kurs mot att skapa nya och spännande rätter och spränga gränser för skandinavisk gastronomi, säger Maximilien.

Det har gått lite drygt en månad sedan ni lanserade. Hur har starten varit?
- Det har varit en kanonbra start! Vi har haft omkring 450 restauranger från dag ett och bra täckning i hela Sverige, så vi är väldigt nöjda. Nu siktar vi på att bli marknadsledande i Sverige inom kort.

Inom kort kommer du också att kunna boka restauranger med TheFork direkt här på Thatsup.

Om TheFork
- När du bokar bord genom TheFork är du med i utlottningen av två överraskningar.
- Med TheForks lojalitetsprogram samlar du Yums som du sedan kan växla in när du äter ute.
- Länk: TheFork.se
- Klicka på länkarna nedan för att ladda ned appen.

Artikeln sponsras av TripAdvisor.