A Christmas Carol tillbaka på Maximteatern

Traditionen fortsätter - i december går Charles Dickens "A Christmas Carol" upp på Maximteatern i Stockholm för sjunde året i rad. Föreställningen har premiär den 4 december.

Julsagan om den snåle Ebenezer Scrooge är en av Dickens mest populära berättelser. Den sattes upp i Stockholm varje jul under stora delar av 80- och 90-talet. För några år sedan väcktes traditionen till liv igen och nu är det alltså klart att "A Christmas Carol" kommer tillbaka även i år. Föreställningen sätts upp i en genuin engelsk musikteaterversion med en brittisk ensemble och flera barnskådespelare i rollerna.

Handlingen utspelar sig i ett snöklätt London julen 1843, samma år som Charles Dickens skrev berättelsen. Ebenezer Scrooge är girigheten personifierad. Han bryr sig föga om andra människor, såvida de inte kan inbringa pengar förstås. En natt blir den kallsinte Scrooge uppsökt av tre andar som tar med honom på en resa som kommer att förändra honom på djupet.

Berättelsen har både humor och allvar och passar hela familjen. Föreställningen innehåller flera välkända sånger som "We Wish You A Merry Christmas", "God Rest You Merry Gentlemen" och "Ding Dong Merrily on High".

Pris: 435-485 kr

Biljetter kan köpas via Blixten & Co.

Foto: Johan Lygrell