Allsång på Skansen

Snart sätter Allsång på Skansen igång igen. Programmet är stort både i Sverige och i Finland. I Finland, då de inte har något liknande och det sänds på SVT Europa. Jag brukar själv titta på det, då jag finner fenomenet bra och fascinerande. Även om jag inte riktigt gillar att de försöker få ett allsångsprogram mer populistiskt, med popartister som sjunger poplåtar och så...

Håkan Hellström lyser dock upp programmet när han är med, då man ser att han brinner för vad som sker där, men i år verkar de ha skärpt till sig lite. Ja, Allsång på Skansen är heligt för mig och jag är konservativ när det gäller detta program.

Sollidsporten öppnar nio alla allsångstisdagar, och jag tror att det är bäst att man är där då eller tidigare för att få en bra plats. Framför allt på de tisdagar då det är större artister där, vilket nuförtiden är mest hela tiden. För vuxna kostar det 120 kronor, barn mellan 6-15 50 kronor och grupper på vuxna (om man kommer tio eller fler) 100 kronor per person.

Varje tisdag mellan 26:e juni och 7:e augusti håller kalaset igång. 19:30 börjar det, och sändningen i SVT börjar 20:00.

Foto: Marie Andersson