Ambitiöst och folkligt på nyöppnad sjökrog - med lockande utsikt

Moderna kvartersrätter, hemtrevlig industrikänsla och utsikt över Djurgården på köpet. Det utlovas på nya Docklands i Finnboda varv, runt hörnet från Södermalm. Namnet till trots är det inte den ökända rejvklubben som återuppstår, men visst flirtas det fritt med Gudrun Schyman och alla som vallfärdade hit på 90-talet.
– Framförallt vill vi skapa en plats där alla i området ska känna sig välkomna, säger krögaren Thomas Hulldin.

Efter en totalrenovering slog Docklands upp dörrarna i F/B Seas (och Lilla Pirens) gamla lokaler den 3 augusti. Placerad 150 meter från den gamla rejvklubben med samma namn, där Schyman gjorde ett omtalat besök när det väl begav sig, spinner krogen vidare på kvarterets historia.

- Vi fick inspiration från det tidigare området med Docklands och varvsindustri och ville hitta ett namn med lokal anknytning. Tanken är att vara ett folkligt ställe och därför har vi byggt en avslappnad restaurang som gästerna ska vilja återvända till, berättar Thomas.

Själva lokalen går i industristil med öppet kök, och en hel vägg har målats om av konstnären Therese Lind för att skala bort den kliniska känslan. Här ska inte minst lokalbor känna sig välkomna, men även alla andra som vill äta god mat och njuta av sjöutsikten får en anledning att ta sig hit.


Docklands

Medvetet koncept
Fokus ligger på moderna kvartersrätter, såsom tarte flambée (fransk pizza), torskrygg och pankopanerade pilgrimsmusslor. Förrätterna är lite mindre och ger gästen alternativ att blanda förrätter och varmrätter inom en prisnivå som ska ge mersmak. Under sommaren och hösten blir det dessutom grillkvällar på onsdagar. Då ska det vara folkfest med isade drycker, buffé av tillbehör och en glödande grill med godsaker.

- Vi kommer även ha en hundmeny till hundägare!, tillägger Thomas.

För drycken samarbetar Docklands med Fjäderholmarnas bryggeri och Värmdö bryggeri, och när det kommer till fisk och skaldjur jobbar de medvetet med MSC-certifierade leverantörer. Nu välkomnar Thomas Hulldin dessutom experimentlusta i köket:

- Kockarna kommer att vara kreativa och leka med de olika prisklasserna. Det handlar om att skapa en känsla av kvarterskrog med en hög lägstanivå, där utsikten kommer på köpet.

Bakom hela satsningen står bland andra Modis, där restauranger som Burger & Lobster och 39 Wäst ingår.

Mer information: Docklands