Australiensiskt aktivitetscenter öppnar i Kungens Kurva

Trampoliner - eller studsmattor som de brukar kallas - har länge varit en favorit i svenska trädgårdar. Den 2 november öppnar det australiensiska aktivitetscentret Bounce i Kungens Kurva och blir därmed den största trampolinparken i Europa med sina 4 200 kvadrat.

Bounce är en värld där väggen och golvet blir ett och gravitationslagarna inte längre gäller. Med mer än hundra sammankopplade trampoliner, dodgeball, basketball slamdunk, freerunning och parkourbana gör man nu actionsportena tillgänglig för alla. Målet är att skapa en plats där alla är välkomna att testa de snabbt växande sporterna.

- Det finns ett utbrett problem i det faktum att vi svenskar är alldeles för stillasittande. Bounce blir ett kul och annorlunda sätt att aktivera sig. Vi mår bra av att röra oss och här finns något för alla. Förutom att vi blir Europas största freerunning-arena har vi olympisk standard på våra trampoliner som gör det möjligt att träna på alla nivåer, säger Daniel Dersén, VD för Bounce Scandinavia.

Bounce som ursprungligen kommer från Australien har gjort en resa världen över och finns idag i åtta länder. När man nu öppnar i Sverige tar man med sig Shaun Wood, en av världens bästa free runners och grundare till free running-laget ”Team Farang”, som flyttar från Australien för att jobba på Bounce i Kungens Kurva.

- Parkour och free running har under de senaste åren haft en otrolig utveckling och det känns väldigt kul att med Bounce ge både proffsen och de som bara vill testa på chansen att göra det under bästa möjliga förutsättningar i Sverige, säger Shaun Wood, på Bounce Scandinavia.

Den första anläggningen öppnar i Kungens Kurva den 2 november, men inom de närmaste fem åren väntar en snabb expansion med planer på ett tiotal parker i resten av Skandinavien.

Mer information: Bounce