Bar Nombre får nytt krogsyskon

Nu öppnar folket från Bar Nombre en till restaurang i Vasastan. Med Le Nom, som har flyttat in i DeVilles gamla lokaler på Roslagsgatan, tar de steget över till mellanrätter med internationella smaker. Själva lokalen blir en franskdoftande färgklick mitt i det nya krogstråket.
- Vi satsar på fine-dining i avslappnad och enkel miljö, berättar Henrik Svensson, en av bröderna som ligger bakom.

Det nya konceptet bygger vidare på Bar Nombre, vars spanska namn har översatts direkt till franska. Också Le Nom ska locka till mingel, och för den som är spontan finns det tillgång till drop-in-platser.

- Känslan är densamma – det ska vara enkelt att komma hit och ta ett glas vin, lite ostron och några smårätter. Samma sak gäller i bardelen där det kommer att serveras cocktails och drinkar, säger Henrik.

På matfronten blir det avsmakningsmenyer och mindre rätter som enkelt ska kunna fördelas. Influenserna kommer från hela världen, och för den som föredrar grönt erbjuds en helt vegetarisk fyrarättersmeny. Annars samsas vegetariska alternativ med kött, rätter från havet och ett gäng desserter.

Och visst angränsar det till fine-dining; för maten och menykonceptet står en kock med erfarenhet från Fat Duck i London samt topp-restauranger i Australien och nu senast Farang här i Stockholm.

Inredningen, som har tagits fram av Martin Roeck Hansen, kantas av rosa panelväggar, ljusa marmorskivor och enkla tavlor på väggarna. Här finns det plats för runt 60 sittande gäster samt barhäng. Platserna lär dock snabbt gå åt – många har varit välplanerade och ringt för att boka i förväg.

- Folk har bombarderat oss med bokningar, det kommer ju snabbt ut att det ska öppnas nytt, medger Henrik.

Själv gillar han läget på den krogtäta gatan, med grannar som Babette, Buco Nero och Meat on a Stick precis intill. Snart ansluter även Årets Kock lite längre ned. För Le Nom blir det officiell öppning torsdagen den 24 september.

Mer information: Le Nom