Brasserie Balzac hyllar den franska ostens mångfald

Den 27 mars till den 2 april bjuder Balzac in till ostdagar under temat ”Tour de France des fromages”. Under sju dagar serveras särskilt utvalda ostar från olika regioner i Frankrike. För bästa smakupplevelse komponeras osturvalet med drycker som härstammar från samma regioner och fokus ligger främst på vita viner och champagne.

- Ost är en viktig del av det franska köket och har därför varit ett stående inslag på vår meny sedan vi öppnade Balzac för drygt ett år sedan. Nu vill vi lyfta franska ostar lite extra. För den bästa smakupplevelsen har vi valt ut viner och ostar som görs i samma områden och skapat smarriga avsmakningspaket, säger Bogdan Monciu, driftchef på Brasserie Balzac.

Ostdagarna på Balzac går under temat ”Tour de France des fromages” vilket innebär en smakresa baserad på ostar och viner från olika regioner i Frankrike. Under dessa dagar har restauranggäster möjlighet att testa Balzacs franska ostfavoriter tillsammans med vita viner och champagne.

- Ost och vin är väldigt gott tillsammans, särskilt när de matchas rätt. Länge har ost och rödvin varit en populär kombination i Sverige men torrt, friskt och fruktigt vitt vin är ofta det bättre valet. Det är även viktigt att utgå ifrån ursprunget. Viner och ostar som kommer från samma region fungerar nästan alltid bra tillsammans. Det är så de franska delikatesserna avnjuts av vin- och ostbönderna själva på plats, säger Bogdan Monciu.

Mer information: Brasserie Balzac