Clarion och Marcus Samuelsson tar Manhattan till Kungsholmen

Den 16 maj öppnar Stockholms första Kitchen & Table. Konceptet tar avstamp i Fun Dining och mixar amerikanska och svenska klassiker. Restaurangen är den 13:e inom konceptet av Marcus Samuelsson i samarbete med Clarion Hotel. Denna gång är det Kungsholmen som står på tur och Clarion Hotel Amaranten.


Clarion Hotel Amarantens nya restaurang Kitchen & Table är en del av ett större koncept framtaget av stjärnkocken Marcus Samuelsson och Clarion Hotel. Med lokalproducerade råvaror serveras mat inspirerad av Manhattans speciella atmosfär av smaker och dofter.


Kitchen & Table Kungsholmen kommer ha 120 sittplatser, varav 20 i den centrala baren. Uteserveringen har 30 platser. Restaurangen kommer ha öppet från 17 alla dagar i veckan. Efter sommaren kommer de även erbjuda lunch.


- Manhattan - Kungsholmen hand-i-hand, det här har jag sett fram emot, säger Marcus Samuelsson, Co-operator and Creative Director, Kitchen & Table. Det här kommer bli öbornas nya favorit, ett "hang-out" med något för alla. Fun Dining är alltid mixen av maten, kulturen, musiken och människorna.


Marcus Samuelsson har lagat mat till USA:s president Barack Obama och driver den hyllade restaurangen Red Rooster i New York. Kitchen & Tables matkoncept spänner över flera av Manhattans matdistrikt med inspiration från bland annat China Town, Harlem och Little Italy. Menyn på Kungsholmen innehåller också klassiska New York-snacks med Yankees Cracker Barrel, som är karamelliserade popcorn, och deras egen variant av Chips & Dip.


Marcus och Clarions samarbete började med Norda Bar & Grill på Clarion Hotel Post i Göteborg. Därefter American Table på Clarion Hotel Sign. Båda dessa är föregångare till konceptet Kitchen & Table som nu rullas ut på samtliga Clarion Hotel. Konceptet har tagits emot väldigt väl på de orter i Sverige och Norge där de redan öppnats.


Den handplockade personalen har den erfarenhet och passion som krävs för att sätta denna nya Kungsholmkrog på kartan. En av dem är Devrim Varhos, närmast från Stureplansgruppen.


- Äntligen kan vi presentera Kitchen & Table i Stockholm! Med Marcus inspirerande New York-meny tillsammans med våra lokala favoriter är jag säker på att Kitchen & Table blir en succé. Vi ser fram emot att bygget blir klart så vi äntligen får öppna dörrarna, säger Devrim Varhos, Food & Beverage Manager.


Under sommaren erbjuds dessutom Kitchen & Tables middagsgäster att bo över på hotellet för endast 695 kronor/natt. Ett introduktionserbjudande för alla Kungsholmsbor och andra gäster som väljer att lyxa till det lite extra.


Kitchen & Table är den 13:e restaurangen inom konceptet som nu rullas ut på samtliga Clarion Hotel i Norden. Senast på nyöppnade Clarion Hotel Edge i Tromsö och innan dess på Clarion Hotel Wisby. Näst i tur är Clarion Hotel Oslo Airport.

Mer information: Kitchen & Table