Cocktails på kran när Marcus Samuelsson öppnar matbar

Nu tar stjärnkocken Marcus Samuelsson den amerikanska trenden cocktails på tap till Stockholm. Den 2 maj öppnar han matbaren Tap Room på Kungsholmen, där man förutom den nya drinkformen även kommer att hitta amerikanska smårätter på innovativt vis.

Tap Room, som slår upp dörrarna i samband med återinvigningen av topprenoverade Clarion Hotel Amaranten, blir en förlängning av restaurangen Kitchen & Table. Den största nyheten i konceptet är givetvis cocktails på fat, en snabbt växande trend i USA, men det blir även öppet kök och amerikanskt inspirerad "bar food" baserad på skandinaviska och lokala råvaror.

- I Tap Room vill vi lyfta fram kombinationen mellan mat och dryck. Cocktails på tap och särskilt till mat är ganska outforskat. Det ska vara roligt, spontant och annorlunda att besöka oss, säger Marcus Samuelsson, kreativ chef för Tap Room och Kitchen & Table.

Dryck på tap förknippas oftast med öl, och när nu även cocktails börjar serveras på samma vis är det mindre, specialbyggda fat som används för att drinkarna ska vara färska. Alla drinkar och cocktails görs på plats, och ett par utvalda och handgjorda cocktails serveras på kran. Stående inslag blir klassiker som Manhattan och kolsyrade drinkar som Tom Collins.

- Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra gäster snabbare service och en helt ny barupplevelse. Smakmässigt kommer vi att kunna skapa cocktails som faktiskt blir ännu bättre efter ett par dagar på fat. Cocktails med bitter smak mognar till sig och får ett helt annat djup, säger Linus Morgan, ny barchef i Tap Room och som tidigare arbetat på bland annat Farang, Copperhill Mountain Lodge och Hotel Reisen.

Tap Room får 240 sittplatser i anslutning till hotellets lobby och Kitchen & Table.

Mer information: Tap Room