Dirty Dancing återupplivas på China Teatern

Musikalen Dirty Dancing på China teatern i Stockholm blev snabbt en succé när den hade premiär våren 2012. Den unika showen levererar en makalös show med 35-hitlåtar och sexiga dansnummer.

Den klassiska storyn börjar i New York, där huvudkaraktären - Frances, 'Baby', Houseman, semestrar med sin familj i Catskill Moutnain. En resa som inte blev som den var tänkt. Den 17 åriga äventyrslystna tjejen hamnar hon på en fest som lockar fram hennes passion till dansen. Och innan hon vet ordet av dras hon in i den heta dansens värld och träffar dansläraren Johnny Catsle.

Den här inledningen känner nog de flesta till och nu får vi äntligen chans att uppleva kärlekshistorien live på scen. Men det var inte en självklarhet att showen faktiskt blev ett scenprojekt. Man var nämligen osäker på om showen skulle göra sig lika bra live som på bioduken, där den mottogs så tacksamt och blev publiksuccé, man ville inte på något sätt utnyttja det varma mottagandet och glida på en räkmacka för att man använde ett redan lyckat biokoncept på scen. Så istället för att göra en exakt kopia så har man upptäckt dess naturliga form för en teaterscen. Pjäsen skulle kunna beskrivas som tredimensionell, där allt händer i nuet. Här delar publiken nämligen ögonblicket där allt händer tillsammans med skådespelarna, dansarna och sångarna. I rollerna ser vi bland annat Linus Wahlgren, Björn Granath Marie Richardson och Dan Bratt.

Dirty Dancing | China Teatern | dirtydancingstockholm.se | showtic.se | från 270 kr