Edmund de Waal möter Giorgio Morandi på Artipelag

Den 7 april öppnar vårens och sommarens stora utställning på konsthallen Artipelag. En utställning där den brittiske konstnärskeramikern och författaren Edmund de Waal möter en av sina främsta inspirationskällor, den italienske kultmålaren Giorgio Morandi.

Kultförklarade Giorgio Morandi, som gick bort 1964, är en förgrundsgestalt inom den italienska moderna konsten och har influerat såväl konstnärer som författare, poeter, designers, fotografer och filmare. För att inte tala om presidenter – Barack Obama har nämligen köpt in två Morandi-målningar till Vita husets samling. I utställningen på Artipelag syns ett femtiotal verk från hela Morandis karriär, huvudsakligen målningar men också teckningar, etsningar och akvareller.

I utställningen medverkar även Edmund de Waal med nästan 40 verk, bland annat ungefär tio nya verk som har sin utgångspunkt i dialogen med Morandis verk. I anslutning till Morandis målningar kommer han även att utföra ett verk direkt på konsthallens väggar. Utställningen på Artipelag blir den första i Sverige för Edmund de Waal, som främst är känd som författaren bakom boksuccén Haren med bärnstensögon. Samtidigt med utställningen kommer hans bok The White Road (med den svenska titeln Den vita vägen) ut på Brombergs förlag.

Utställningen på Artipelag pågår den 7 april - 1 oktober 2017.

Mer information: Artipelag

  • 7 apr - 1 okt Period
  • söndag 25 jun Nästa tillfälle
  • Visa alla

Visa på karta